Ικανοποιημένα τα τουρκικά ΜΜΕ από την πρόταση Κ.Μητσοτάκη… να τα βρούμε για την ΑΟΖ

Μεγάλη και με.. ευμενή σχόλια ήταν η προβολή στα τουρκικά ΜΜΕ της  πρότασης του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη περί διαλόγου και ΑΟΖ που απεύθυνε προς στην Τουρκία.

Tα περισσότερα τουρκικά ΜΜΕ αποτιμούν θετικά την δήλωση και γιατί όχι αφού ουσιαστικά επιτρέπει στην Τουρκία να βάλει «πόδι» στην ελληνική ΑΟΖ, από την στιγμή που η όποια συζήτηση θα γίνει  όχι μόνο επι μηδενικής βάσης, αλλά και με βάση το «λοξό» σύμφωνο της Άγκυρας με την Τρίπολη.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές ο Κ.Μητσοτάκης είχε σημειώσει;

«Είμαστε πάντοτε ανοιχτοί σε διάλογο με την Τουρκία, στο ζήτημα που έχουμε στο τραπέζι και είναι η οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών μας. Μπορούμε να συζητήσουμε έντιμα κι αν τελικά συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε, υπάρχουν πάντα τρόποι να μεταφέρουμε το θέμα στο Διεθνές Δικαστήριο, στη Χάγη, ύστερα από κοινή συμφωνία για το πώς μπορούμε να λύσουμε αυτό το ζήτημα, αλλά πάντα με απόλυτο σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο.» (σ.σ. έτσι όπως το σέβεται ιδιαιτέρα η Τουρκία).

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.