Θεοχάρης: Κάθε 1% αύξηση στον τουρισμό φέτος, είναι 5% για του χρόνου

Την σημασία της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων με αφορμή τις τελευταίες τοπικές εξάρσεις κορωνοϊού επισήμανε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

«Ο μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα, υπάρχει επάρκεια τεστ, έχω εμπιστοσύνη στη ΓΓΠΠ, στον ΕΟΔΥ και το υπ. Υγείας ότι με το επιχειρησιακό πλάνο θα αντιμετωπίσει κάθε ζήτημα» πρόσθεσε ο κ. Θεοχάρης ενόψει του ανοίγματος και του αεροδρομίου «Μακεδονία» την προσεχή Δευτέρα.

Ο υπουργός Τουρισμού εξήγησε ότι «υπάρχει πρωτόκολλο για τα πιο δύσκολα αεροδρόμια ενώ δειγματοληπτικός έλεγχος θα γίνεται εκεί που νιώθουμε ότι είναι ελεγχόμενη η κατάσταση μέσω των μοντέλων που έχουν οι γιατροί για το πόσα τεστ και σε ποιούς».

«Θα είναι μια ανηφορική διαδικασία» ειπε για την φετινή χρονιά εξηγώντας ότι «πρώτα ξεκινούν κάποιοι τολμηροί και θα ακολουθήσουν οι επόμενοι αφού δουν οτι πάνε καλά τα πράγματα».

«Στόχος μας να είναι δυνατός ο Αύγουστος. Θα παλέψουμε κάθε ποσοστό. Κάθε 1% φέτος είναι 5% του χρόνου γιατί σημαίνει ότι κάποιες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι θα αντέξουν περισσότερο και θα στηρίξουν το τουριστικό προϊόν μεσοπρόθεσμα» πρόσθεσε ο κ. Θεοχάρης.

Όπως είπε «θα ήμουν ο ευτυχέστερος υπουργός αν ανοίγαμε με τη μια για όλους, όμως δεν το θέλω. Στηρίζω την συνεργασιά με τους επιδημιολόγους ώστε να μπορούμε να κάνουμε βήματα σιγουριάς. Η κατεύθυνση πρέπει να είναι προς τα εμπρός όσο και αργή αν είναι η πρόοδος».

«Αυτό που με καίει είναι να φέρουμε με ασφάλεια και τον τελευταίο ταξιδιώτη που θέλει και μπορεί να έρθει στη χώρα και να γυρίσουν όταν τελειώσουν οι διακοπές υγιείς και ασφαλείς στις πατρίδες τους» συμπλήρωσε ο Χάρης Θεοχάρης.

Προανήγγειλε, τέλος, ότι το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τι θα γίνει από την 1η Ιουλίου προσθέτοντας ότι «το πλαίσιο είναι ότι πρέπει να εξηγήσουμε στον κόσμο και ένα καθαρό σήμα για τον τρόπο και τα βήματα ανοίγματος στη χώρα». «Θα έχουμε σημαντικές ανακοινώσεις» πρόσθεσε ο κ. Θεοχάρης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.