Από τους καλύτερους φίλους των Σκοπίων ο Έλληνας ΥΠΕΞ

Ο Δένδιας «ξεπλένει» τις Πρέσπες

Αφού προεκλογικά η κυβέρνηση επέκρινε με σφοδρότητα την κατάπτυστη και προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, τώρα έρχεται όχι μόνο να την εφαρμόσει, αλλά και να την… εκθειάσει. Ενδεικτική η περίπτωση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ο οποίος πλέον έχει γίνει από τους καλύτερους φίλους των Σκοπίων και σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα είπε το απίστευτο, ότι παρά το γεγονός πως η Συμφωνία των Πρεσπών είχε «χτυπητές αδυναμίες», αυτή έχει οδηγήσει σε ενίσχυση της εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών!

Ναι, την ίδια στιγμή που οι Σκοπιανοί εφαρμόζουν κατά το δοκούν τους όρους της συμφωνίας και παραβιάζουν κατά συρροή πολλά από τα άρθρα της, ο υπουργός Εξωτερικών της ελληνικής κυβέρνησης μόνο που δεν ευχαρίστησε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα επειδή προχώρησαν στην υπογραφή της συμφωνίας. Προ ημερών θυμίζουμε ότι οι Σκοπιανοί αμφισβήτησαν ακόμα και το εμπορικό σήμα των μακεδονικών προϊόντων που η ελληνική κυβέρνηση είχε λανσάρει.

Ερωτηθείς ο κ. Δένδιας εάν μετά την υπογραφή της συμφωνίας η Ελλάδα έχει καταφέρει να ενισχύσει τη θέση και την επιρροή της στην περιοχή των Βαλκανίων, απάντησε:
«Η Ελλάδα καλλιεργεί μια σχέση εμπιστοσύνης με τα κράτη της Βαλκανικής. Διαχρονική μας πολιτική είναι η στήριξη των χωρών της περιοχής στον δρόμο προς την Ευρωπαϊκή Ενωση, την οικονομική ανάπτυξη και την ειρηνική συνύπαρξη. Η Συμφωνία των Πρεσπών είχε πράγματι χτυπητές αδυναμίες. Το επισημάναμε ως αντιπολίτευση, δηλώνοντας όμως ότι θα σεβαστούμε την υπογραφή της χώρας μας, ως οφείλει να πράττει κάθε υπεύθυνη κυβέρνηση».

Παρά τις όποιες δυσκολίες, σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών, «που οφείλονται κυρίως στη ρευστή πολιτική κατάσταση στη γείτονα, είναι γεγονός ότι η εμπιστοσύνη μεταξύ των χωρών μας έχει ενισχυθεί. Αυτό μόνο θετικό είναι. Σήμερα, η Ελληνική Αεροπορία επιτηρεί τον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας, συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ και εν δυνάμει μελλοντικού εταίρου στην Ε.Ε. Με γνώμονα, λοιπόν, αυτό το θετικό “παράδειγμα” που προσφέρει η Ελλάδα, τον τελευταίο χρόνο εντείναμε τις προσπάθειές μας ώστε να προωθήσουμε την ενταξιακή πορεία της γείτονος και της Αλβανίας προς την Ευρωπαϊκή Ενωση, πάντοτε βεβαίως υπό τη γνωστή αιρεσιμότητα» ανέφερε, επιχειρώντας να… χρυσώσει το χάπι.

Υπενθυμίζεται ότι, σε κάθε ευκαιρία, ο κ. Δένδιας -και όχι μόνο αυτός- θέτει με έμφαση την ανάγκη να διατηρηθεί στο προσκήνιο η ευρωπαϊκή προοπτική της «Βόρειας Μακεδονίας», όπως την αποκαλεί.

εφημερίδα «δημοκρατία»

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.