Κ. Ζέρβας για 50 λεωφορεία: Δεν πουλάμε πνεύμα, προσπαθούμε να κάνουμε την ζωή των συμπολιτών μας καλύτερη

Για το πρώτο σημαντικό βήμα που θα εξασφαλίσει ένας «γάμο» δήμου – ΟΑΣΘ, έκανε λόγο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στην τοποθέτηση του στο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο διεξάγεται μέσω τηλεδιάσκεψης, αναφορικά με την προμήθεια 50 λεωφορείων από τον δήμο της Λειψίας.

«Τα πρώτα 50 λεωφορεία είναι μια ασπιρίνη για το κυκλοφοριακό. Εφόσον μπορέσουμε να τα αποκτήσουμε θα δώσουν μια ανάσα», σημείωσε.
«Δεν πουλάμε πνεύμα δεν κάνουμε πολιτική σήμερα. Προσπαθούμε να κάνουμε τη ζωή των συμπολιτών μας καλύτερη», πρόσθεσε ο κ. Ζέρβας, τονίζοντας ότι με την παρέμβαση του δήμου, η τοπική αυτοδιοίκηση θα έχει ρόλο στον νέο ΟΑΣΘ.
Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ότι ο ίδιος και η διοίκηση του, έφερε το θέμα των αστικών συγκοινωνιών στην ατζέντα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, την ίδια ώρα που άλλοι όπως είπε υπόσχονταν μεγάλες λύσεις που ποτέ δεν είδε η πόλη.
Παράλληλα ανέφερε ότι ήταν γνωστές οι κινήσεις την προμήθεια λεωφορείων και όλη αυτή την περίοδο υπήρξαν διαπραγματεύσεις με γερμανικές πόλεις.
«Δεν αποκρύψαμε τίποτα. Μιλήσαμε δημόσια για κόστος και διαδικασία. Αυτή τη στιγμή φέρνουμε προς ψήφιση την προγραμματική σύμβαση με τον ΟΑΣΘ για να μπορέσουμε να αξιολογήσουμε την προσφορά που μας έγινε από την Λειψία», είπε ο κ. Ζέρβας.
50 λεωφορεία Euro4
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, θα γίνει προμήθεια 50 λεωφορείων ιδίου τύπου, Euro 4, για τα οποία ο δήμος έχει πλήρη στοιχεία.
Το κόστος τους ανέρχεται 11.500 ευρώ το ένα, ενώ επιτροπή που θα απαρτίζεται από ανθρώπους του δήμου και του ΟΑΣΘ θα τα ελέγξουν.
«Τα λεωφορεία λειτουργούν. Τα χρησιμοποιεί ο δήμος Λειψίας. Δεν είναι σαπάκια, χρησιμοποιούνται από μια γερμανική πόλη», τόνισε ο κ. Ζέρβας.
«Θα πάνε να ελέγξουν τα λεωφορεία και αυτά θα παραλάβουμε. Δεν θα πάω να δώσω μια βαλίτσα με λεφτά. Θα περάσει από την οικονομική επιτροπή και το δημοτικό συμβούλιο», προσέθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.