Αντίστροφη μέτρηση -Γι’ αυτό ο Μητσοτάκης θα πάει σε εκλογές σύντομα

Εύλογη απορία: γιατί ένας Πρωθυπουργός δεν κάνει ανασχηματισμό, όταν βλέπει εδώ και καιρό πολλούς από τους Υπουργούς του να… ρετάρουν και να μην αποδίδουν αυτά που πρέπει; Εύλογη απάντηση: μα γιατί έχει αποφασίσει να πάει σε πρόωρες εκλογές.

Οι καταστάσεις φωνάζουν ότι χρειάζεται ανασχηματισμός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει να μην τον κάνει γιατί έχει άλλα σχέδια.

Και δεν τον κάνει γιατί θέλει να πάει σε εκλογές όσο πιο γρήγορα γίνεται. Πριν φθαρεί. Όσο θεωρεί ακόμα ότι έχει φόρα που θα τον σπρώξει στην αυτοδυναμία.

Βέβαια, με το σύστημα της απλής αναλογικής που θα γίνουν οι πρόωρες εκλογές, θα κερδίσει, αλλά αυτοδυναμία δεν θα πάρει. Τι γίνεται τότε;

Καπάκι νέες εκλογές με τη νέα ενισχυμένη αναλογική. Με αυτό το σύστημα αν και θα υπολογίζει δέκα έδρες μπόνους λιγότερες, είναι πιο πιθανό να βγει αυτοδύναμος, όσο ακόμη ελληνοτουρκικά και οικονομία δεν τον έχουν «στραγγαλίσει».

Άρα, γρήγορες εκλογές ώστε να είναι διπλές με απώτερο στόχο την αυτοδυναμία. Αυτός θέλει ο Μητσοτάκης και γι’ αυτό δεν κάνει ανασχηματισμό.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.