ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ τη μεσαία τάξη

Το αφήγημα της κυβέρνησης περιέγραψε στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό ο υπουργός Οικονομικών. Αφού περιέγραψε την κατάσταση στην Ευρώπη και την ραγδαία υποχώρηση των ποσοστών των σοσιαλιστικών κομμάτων τόνισε ότι το μεγάλο ερώτημα είναι πως θα μπορέσουμε να βρούμε λύσεις ώστε τα παιδιά να περάσουν καλύτερα από τους γονείς τους.

Η υπόσχεση της παγκοσμιοποίησης ήταν ότι η μεσαία τάξη δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, υπογράμμισε ο Ε. Τσακαλώτος. Κι’ όμως όπως είπε έχασε τόσο η εργατική όσο και η μεσαία τάξη που χτυπιέται παντού. Η αριστερά έχει δυο απαντήσεις: η μια μερική υποχώρηση προς το έθνος-κράτος ή μια εμβάθυνση της παγκοσμιοποίησης με δημοκρατικό έλεγχο.

Σημείωσε ότι σοσιαλιστές όπως ο Κόστα και ο Σάντσεθ πλησιάζουν προς τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι αναγνωρίζουν αυτά τα προβλήματα.

Δεν φτάνει μόνο η σωστή γραμμή, συνέχισε ο υπουργός Οικονομικών. Πρέπει να ξέρεις πώς να αναδιαρθρώσεις τις δημόσιες επιχειρήσεις και πώς να έχεις χρηματοδότηση για τον δημόσιο τομέα.

Όπως είπε το αφήγημα της ΝΔ είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψε την μεσαία τάξη. Περιέγραψε μια οικογένεια με δυο παιδιά που βρίσκεται στη μέση της κλίμακας. Όπως είπε είχε εισόδημα 23.900 ευρώ και το 2014 15.040 ευρώ ή μείωση 37%. Από το 2014 έως το 2016 αυξήθηκε κατά 160 ευρώ. «Ποιος κατέστρεψε τη μεσαία τάξη;».

Ο προϋπολογισμός

Σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο νέος προϋπολογισμός αυξάνει τα εισοδήματα των λαϊκών στρωμάτων και αυτό προέρχεται από τα χρήματα που είναι διαθέσιμα στα πλαίσια των υφιστάμενων δεδομένων.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.