Στο Καρναβάλι ετούτο…

Ξαφνικά από τα Δελτία Ειδήσεων -οι υπεύθυνοι των οποίων κατευθύνονται επισήμως από το Μέγαρο Μαξίμου- εξαφανίστηκαν οι εικόνες ντροπής από τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και, όσο και αν φαίνεται απίστευτο, αφιερώθηκαν αποκλειστικά στον κορονοϊό αφού επιστρατεύτηκαν ακόμη και εικόνες με περιπολικά που φέρεται να συνοδεύουν την ασθενή στο Νοσοκομείο της Αθήνας !

Η κυβέρνηση ανακάλυψε ότι το πρόβλημα με το χάος στα νησιά είναι ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, και όχι η καταστροφική της πολιτική, αποκλείοντάς τον από τη σύσκεψη! Ο δε Υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης προκάλεσε το γέλιο στη Βουλή όταν ισχυρίστηκε ότι οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ αποχώρησαν επειδή “ολοκλήρωσαν το έργο τους”. Ο ίδιος υπουργός, που δεν έχει απαντήσει για το γεγονός ότι τα ΜΑΤ δέρνουν ανηλεώς τους κατοίκους για να κατασκευαστούν Κλειστά Κέντρα με εργολάβο τον … πεθερό του. Ούτε ο Μ. Χρυσοχοϊδης έχει απαντήσει για τα αίσχη των τελευταίων ημερών με πρωταγωνιστές τα στελέχη της ΕΛΑΣ και αποκορύφωμα τις εικόνες των αστυνομικών-χουλιγκάνων που σπάνε αυτοκίνητα, δέρνουν και βρίζουν κατοίκους ως κοινοί “μπαχαλάκηδες”, εγκαταλείποντας το νησί. Ούτε κουβέντα και από τον αποκλειστικά υπεύθυνο, τον επικεφαλής του «επιτελικού (παρα)κράτους», τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αφού η ΝΔ “βρήκε τα σκούρα” και έκανε τη χώρα “φαρ ουέστ” όπως ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας, όπως συνηθίζουν τα αυταρχικά καθεστώτα,  ανακάλυψε στον “κοροναϊό” τον βολικό “αόρατο εχθρό”. Μόλις της Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου διαπίστωναν ότι η χώρα είναι απολύτως θωρακισμένη και δεν χρειάζεται κανένα επιπλέον μέτρο.

Μεσολάβησε το “φιάσκο” των νησιών και, πάλι από το Μαξίμου, έκαναν στροφή 180 μοιρών και ξεκινούν την επιχείρηση τρομοκράτησης του κοινού για τον ιό. Απολύτως χυδαίο το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός στοχοποίησε τους πρόσφυγες και μίλησε για ελέγχους στα ανατολικά σύνορα ενώ είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι τα κρούσματα έρχονται από ταξιδιώτες στη Δύση και συγκεκριμένα την Ιταλία.

Νωρίτερα, ο Υπουργός Υγείας – που τη Δευτέρα αποφάσισε να μη γίνεται έλεγχος σε καμία πύλη εισόδου – ακύρωσε όλες τις καρναβαλικές εκδηλώσεις της χώρας. Δεν μπορεί να κρίνει κανείς αρνητικά την απόφαση καθαυτή αλλά το γεγονός ότι επιτρέπονται όλες οι υπόλοιπες συναθροίσεις όπως και οι ποδοσφαιρικοί αγώνες, αλλά και ότι δεν έχει εξασφαλίσει ούτε τις στοιχειώδεις υποδομές για την αποτροπή της εξάπλωσης, όπως π.χ. θερμικές κάμερες στα αεροδρόμιο, από όπου ήρθε ο ιός στη χώρα.

Μέσα σε κλίμα απόλυτης διάλυσης και ασυνεννοησίας (σημ: ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ δήλωνε άγνοια τις πρώτες ώρες για το πρώτο κρούσμα που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του) η κυβέρνηση αλλάζει την ατζέντα ελπίζοντας να μην εξαπλωθεί πραγματικά ο κορωναϊός γιατί όπως καταγγέλλουν νοσοκομειακοί γιατροί και λοιμοξειολόγοι οι υποδομές της υγείας βρίσκονται σε τέτοια αποσύνθεση και αδυναμία να τον αντιμετωπίσουν, που ίσως θα χρειαστούν και πάλι τα ΜΑΤ για να γλιτώσουν από τις αντιδράσεις του κόσμου. Μέσα στην έλλειψη στοιχειώδους οργάνωσης, και αφού πρώτα μέσω μίντια επέτρεψαν να προκληθεί πανικός, κανείς δεν έχει φροντίσει να υπάρχουν ούτε αποθέματα για μάσκες, αφού ο κόσμος, μαζί με ράφια σούπερ μάρκετ, άδειασε και τα φαρμακεία. Εκτός από τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, το χειρότερο είναι πως όταν κάποιοι τις χρειαστούν πραγματικά δεν θα βρίσκουν. «Μάσκα δεν έχω να γυρνώ στο καρναβάλι ετούτο», που λέει και ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.