Πολιτικοί που επί των ημερών τους ληστεύτηκε η πατρίδα, σκούζουν για να μας πείσουν ότι ήταν απλώς άχρηστοι και όχι μιζαδόροι

ΕΙΤΕ ΜΙΖΑ ΠΗΡΑΤΕ ΕΙΤΕ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΨΕ Η NOVARTIS, ΕΧΕΤΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΤΕ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ.

Αυτό που γίνεται με το μεγάλο σκάνδαλο στην υγεία δεν έχει προηγούμενο. Ελληνόφωνοι πολιτικοί και υπουργοί βγαίνουν ως Ταλιμπάν, ουρλιάζοντας και απειλώντας θεούς και δαίμονες.

Ή μάλλον, εισαγγελείς και μάρτυρες. Δεν έχει ξανά συμβεί σε σύγχρονη δημοκρατία, υπουργοί που επί των ημερών του ζημιώθηκε το δημόσιο συμφέρον να βγαίνουν και να ουρλιάζουν απειλώντας, αντί να ζητούν συγνώμη.

Διότι αθωότητα σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει, άρα δεν υπάρχει και σκευωρία. Είτε έχουν την ποινική είτε την πολιτική ευθύνη. Οπότε και μίζα να μην έχουν πάρει, οφείλουν μία ταπεινή συγνώμη στον ελληνικό λαό.

Όχι να βγαίνουν παριστάνοντας τους κατηγόρους.

Αν μιλούσαμε για τη Novartis

Αν μιλούσαμε για τη Novartis, θα λέγαμε πολλά. Αλλα που έχουν ήδη γίνει γνωστά, αλλά και άλλα που συνεχίζουν να εκπλήσσουν για το μέγεθος της διαφθοράς στην Ελλάδα.

Η Ν.Δ. και ο παλιός συγκυβερνήτης της παραμένουν θολωμένοι από το σενάριο της σκευωρίας και κυρίως από τις γνωστές δεκαετίες των «γαλαζοπράσινων» σκανδάλων -ακόμα και εν μέσω κρίσης- σε κάθε τομέα, που στοίχισαν στον λαό μια ατελείωτη σειρά από σκληρά μνημόνια.

Οι λυσσώδεις προσπάθειες Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. να «αποκαλύψουν» τους μάρτυρες με σαφώς μη νόμιμες και σχεδόν τραγελαφικές μεθόδους τελικά απετράπησαν από τη Δικαιοσύνη, αλλά και από την αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Παρά τις παρασκηνιακές προσπάθειες και κυρίως παρά τις συνεχείς διαρροές στα ελεγχόμενα από την κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης, οι εισαγγελείς δεν παραστράτησαν και ζήτησαν απλώς την εφαρμογή του νόμου. Ακριβώς ό,τι είχαν ζητήσει και οι βουλευτές μέλη της Επιτροπής, αλλά και οι ίδιοι οι προστατευόμενοι μάρτυρες.

Η Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛΛ μοιάζει να μην ενδιαφέρονται ούτε για την αποκάλυψη του μεγέθους του σκανδάλου, ούτε για το αν τελικά η εταιρεία θα κληθεί να πληρώσει ένα ποσοστό έστω από τα ιλιγγιώδη κέρδη που αποκόμισε σε βάρος του δημόσιου ταμείου. Οι αθέμιτες πρακτικές της Novartis, που απλώθηκαν σαν ιστός σε τόσες χώρες, στην Ελλάδα, όπου διαμόρφωνε για πολλές χώρες τις τιμές ως χώρα αναφοράς, δεν ενδιαφέρουν ούτε τα δύο κόμματα ούτε και την 4η εξουσία.

Διαφορετικά, πέρα από τον Δ. Παπαγγελόπουλο και τις πιέσεις του, θα έριχναν μια ματιά και στα αδιάσειστα στοιχεία που έχουν προκύψει από το 2017, όταν ο φακός της Δικαιοσύνης έπεσε στη σκανδαλώδη αυτή υπόθεση.

Θα έριχναν μια ματιά, για παράδειγμα, στο ολοκληρωμένο πολυσέλιδο και τεκμηριωμένο πόρισμα των ειδικών επιθεωρητών του Μικτού Κλιμακίου ΣΟΕΕ που στο μεταξύ έχει φροντίσει να καταργήσει ο πρωθυπουργός, μετατρέποντας τους επιθεωρητές των υποβαθμισμένων ή καταργημένων θεσμών ελέγχου σε φοροεισπράκτορες του αντικαπνιστικού νόμου.

Σήμερα, εν όψει των καταθέσεων των δύο προστατευόμενων μαρτύρων, παρουσιάζουμε το πόρισμα των έξι διαφορετικών Σωμάτων Ελέγχου, που δείχνει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι το καθεστώς των υπερτιμολογήσεων στο φάρμακο προκάλεσε ανυπολόγιστη ζημιά στο Δημόσιο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.