Βάζει δύσκολα στον Μητσοτάκη ο Καραμανλής – Το διπλό μήνυμα που έστειλε

Ψηλά τον πήχη για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυρ. Μητσοτάκη στις εθνικές εκλογές βάζει ο Κ. Καραμανλής.

Προσερχόμενος στον χώρο όπου πραγματοποιείται το 12ο Συνέδριο του κόμματος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι στόχος είναι μια ευρύτατη κοινωνική πλειοψηφία. «Μια κυβέρνηση ισχυρή και σταθερή, με ορίζοντα τετραετίας. Κυβέρνηση που θα υπηρετεί και θα υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα σε ένα ολοένα και πιο αβέβαιο διεθνές περιβάλλον», σημείωσε και πρόσθεσε: «Κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα σε επενδυτική και αναπτυξιακή ανάκαμψη. Που θα στηρίξει έμπρακτα τους κοινωνικά ασθενέστερους, που επλήγησαν περισσότερο και άδικα τα χρόνια της κρίσης».

Εμμέσως πλην σαφώς ο πρώην πρωθυπουργός επισημαίνει την ανάγκη η Νέα Δημοκρατία να επιτύχει ένα υψηλό ποσοστό ούτως ώστε μόνη της ή σε συνεργασία με άλλο κόμμα να σχηματίσουν ισχυρή κοινοβουλευτικά κυβέρνηση. Ταυτόχρονα να διαμορφωθεί μια πλειοψηφία 180 βουλευτών που θα εκλέξει τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αποτρέποντας έτσι το ενδεχόμενο νέων εκλογών.

Το δεύτερο σημείο που παρουσιάζει ενδιαφέρον στη δήλωση του κ. Καραμανλή είναι η αναφορά του στους κοινωνικά ασθενέστερους, που στις ομιλίες του Κυρ. Μητσοτάκη απουσιάζουν ή είναι σε δεύτερη μοίρα. Στη δήλωση… απουσίασε το όνομα του Κυρ. Μητσοτάκη.

ΠΗΓΗ: Παρόν

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.