ΝΔ: ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ από το συνέδριο

Χωρίς εκπλήξεις και εντυπωσιακές ειδήσεις -πλην των δύο νέων εξαγγελιών του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αύξηση του κατώτατου μισθού και το επίδομα για τη γέννηση κάθε νέου παιδιού- ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 12ου τακτικού συνεδρίου της ΝΔ.

Στην Πειραιώς εκφράζουν την ικανοποίησή τους, καθώς -όπως υποστηρίζουν- «ο στόχος επετεύχθη». Ως κεντρική επιδίωξη, αναφέρουν κομματικές πηγές, το συνέδριο είχε να αναδείξει την πρόταση της ΝΔ για την κοινωνική πολιτική, αναδεικνύοντας τις προτεραιότητες του κόμματος προκειμένου να γίνει καλύτερη η ζωή όλων των Ελλήνων, με έμφαση στη μεσαία τάξη και τους πιο αδύναμους. Διατηρώντας ψηλά στην ατζέντα τα εθνικά θέματα -και δη το Σκοπιανό- ο κ. Μητσοτάκης έδωσε το έναυσμα για την τελική μάχη προς τις κάλπες, θέτοντας το κόμμα του σε κατάσταση εκλογικού συναγερμού.

Από τις δύο ομιλίες του προέδρου της ΝΔ, την Παρασκευή κατά την έναρξη των εργασιών και την Κυριακή με την ολοκλήρωσή τους, τα βασικά μηνύματα που θέλησε να εκπέμψει ήταν τα ακόλουθα:

1. Ενότητα – συσπείρωση. Η παρουσία και οι παρεμβάσεις των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, ο πάντα υπολογίσιμος λόγος του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου Βαγγέλη Μεϊμαράκη, καθώς και η έλλειψη εσωκομματικής κριτικής από τους συνέδρους, ήταν οι καλύτεροι σύμμαχοι του Κυριάκου Μητσοτάκη για να πετύχει τον συγκεκριμένο στόχο. «Βάζουμε την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας πάνω από όλα… Το 2019 θα είναι ένα πολύ καλό έτος για τη ΝΔ και την Ελλάδα, θα είναι η χρονιά που θα γυρίσουμε σελίδα. Θα είναι η χρονιά που, όλοι μαζί ενωμένοι, θα ξαναγράψουμε ιστορία», σημείωσε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, ενόψει των εκλογικών μαχών που έρχονται, κάλεσε σε συστράτευση «όλους τους παλαιούς συμμαχητές που για κάποιους λόγους μας εγκατέλειψαν στην πορεία». Ζήτησε δε «από τους χιλιάδες που απογοητευμένοι γύρισαν την πλάτη στην κάλπη, να σκεφτούν ότι η δική τους αδράνεια αποθρασύνει τους εχθρούς της δημοκρατίας».

2. Ανανέωση. Στις 10 Ιανουαρίου, που κλείνει τρία χρόνια στην ηγεσία της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει νέους υποψήφιους βουλευτές κυρίως από το Μητρώο Στελεχών. Εκείνη τη μέρα, όπως είπε, «θα αρχίσουμε να ανακοινώνουμε δεκάδες καινούργια στελέχη που θα πολιτευθούν για πρώτη φορά με την παράταξή μας. Στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι νεοεισερχόμενοι στην πολιτική. Και ξέρετε, δεν είναι εύκολο σήμερα να πείσει κανείς νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με τα κοινά. Για αυτό και έχει τόσο μεγάλη σημασία να μπορέσουμε να περάσουμε αυτό το μήνυμα της ελπίδας και της συμμετοχής σε νέους ανθρώπους που θέλουν να πολιτευτούν μαζί μας», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ. Η έγκαιρη ανακοίνωσή τους, σύμφωνα με την Πειραιώς, γίνεται προκειμένου «να τους γνωρίσει η κοινωνία. Να γίνει σε όλους τους πολίτες αντιληπτό ότι μια καινούργια γενιά έρχεται για να εμπλουτίσει και να ανανεώσει το πολιτικό προσωπικό της χώρας».

3. Άνοιγμα σε άλλους χώρους. Αυτό αφορά τόσο νέα στελέχη όσο και τους ψηφοφόρους των άλλων δημοκρατικών κομμάτων τους οποίους ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί να εμπιστευθούν τη ΝΔ «για την πολιτική αλλαγή που χρειάζεται η χώρα». Ως αποδέκτες του μηνύματος θέλει κυρίως όσους προέρχονται από το κέντρο και την κεντροαριστερά, όπως κατέδειξε και η πρόσκληση στο Συνέδριο προσώπων που δεν προέρχονται από τη ΝΔ, στην ενότητα «ανοιχτό κόμμα, ανοιχτό βήμα». Συγκεκριμένα, έδωσαν το παρόν ο διευθυντής της ΔιαΝΕΟσις, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας Upstream, Μάρκος Βερέμης, ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης, ο Καθηγητής Κοινωνικής Πολιτικής Μάνος Ματσαγγάνης, ο πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος και η καθηγήτρια Φιλοσοφίας Βάσω Κιντή. Στο συνέδριο παρέστη και η τελευταία… μεταγραφή της ΝΔ, Πέτρος Τατσόπουλος, ενώ με ικανοποίηση η Πειραιώς άκουσε τον ανεξάρτητο βουλευτή Χάρη Θεοχάρη να δηλώνει (στον Ελεύθερο Τύπο) ότι «όσα πιστεύω, είναι πιο κοντά σε αυτά που προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

4. Ετοιμότητα διακυβέρνησης. Πέραν της σκληρής κριτικής στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να πείσει τους πολίτες ότι η ΝΔ είναι πραγματικά έτοιμη ανά πάσα στιγμή να κυβερνήσει, με συγκεκριμένο, ρεαλιστικό και άμεσα υλοποιήσιμο σχέδιο. «Έχουμε χρέος να απευθυνθούμε πειστικά στους Έλληνες, μιλώντας τη γλώσσα της προγραμματικής μας αλήθειας. Μιας αλήθειας που πατάει σε στέρεες και μελετημένες θέσεις αλλά και σε ένα πανάξιο ανθρώπινο δυναμικό από έμπειρα, αλλά και νέα στελέχη», σημείωσε, ενώ σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ανέφερε: «Είμαστε έτοιμοι να γυρίσουμε την πλάτη στο παρελθόν και να αλλάξουμε το μέλλον. Είμαστε έτοιμοι, με την ψήφο των πολλών, να κάνουμε μία κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, με τους πιο άξιους».

 

Πηγή: https://www.euro2day.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.