ΡΩΜΗ : ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ υπέρ των μεταναστών

Διαδήλωση στους δρόμους της Ρώμης υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών και κατά της πολιτικής της κυβέρνησης σε αυτό το θέμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στους δρόμους της Ρώμης. Μέλη αριστερών οργανώσεων και μετανάστες έκαναν πορεία φωνάζοντας συνθήματα όπως «στοπ στον ρατσισμό» και «όχι στον Σαλβίνι», ενώ ορισμένοι φορούσαν «κίτρινα γιλέκα» πάνω στα οποία αναγραφόταν «Get up, Stand up, For Your Rights», σε μια αναφορά στο διάσημο τραγούδι του Μπομπ Μάρλεϊ το οποίο ακουγόταν κατά τη διάρκεια της πορείας στην ιταλική πρωτεύουσα.

Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε ως αντίδραση στην αυστηροποίηση της νομοθεσίας για τη μετανάστευση που προωθεί ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι. Τον περασμένο μήνα εγκρίθηκε νομοσχέδιο με το οποίο καθίσταται αυστηρότερη η νομοθεσία για τη χορήγηση ασύλου. Σύμφωνα με τους επικριτές του, με αυτό θα μείνουν χιλιάδες μετανάστες στον δρόμο αφού διωχθούν από χρηματοδοτούμενα από το κράτος κέντρα υποδοχής….

Πηγή: https://www.in.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.