ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τις επενδύσεις στην Ελλάδα

Στους στόχους της κυβέρνησης για την προσέλκυση επενδύσεων το 2019, αναφέρεται ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας, μιλώντας στη «Νέα Σελίδα».

Εκφράζει αισιοδοξία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ενώ σχετικά με τις διεργασίες συγκρότησης ενός προοδευτικού μετώπου στην Ευρώπη αναφέρει ότι «πιστεύουμε στη συγκρότηση ενός ισχυρού και πλατιού μετώπου ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και στην ακροδεξιά, με πρώτο σταθμό τις ευρωεκλογές του 2019»

Για τις προσδοκίες της κυβέρνησης για αύξηση των ξένων επενδύσεων το 2019 αναφέρει πως «τα ρεκόρ στην αύξηση των ξένων επενδύσεων που καταγράψαμε τα προηγούμενα έτη δεν αφήνουν αμφιβολία ότι η αποεπένδυση έχει ανακοπεί και είμαστε σε νέα εποχή».

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές τονίζει πως έχουμε αισιοδοξία για τις εκλογές αυτές και «εργαζόμαστε για τη διαμόρφωση ισχυρών, νικηφόρων αυτοδιοικητικών σχημάτων σε προγραμματική βάση και τα δείγματα μέχρι στιγμής είναι πολύ θετικά».

Για τις δημοσκοπήσεις αναφέρει πως «οφείλουμε να τις μελετάμε όπως και να θυμόμαστε πόσο έξω έχουν πέσει στο παρελθόν, αδικώντας ειδικά τον ΣΥΡΙΖΑ..

Παρά τις όποιες δυσαρέσκειες και απογοητεύσεις μετά τον οδυνηρό συμβιβασμό του 2015, δεν φαίνεται από κάποιο στοιχείο ότι έχει διαρραγεί ο πυρήνας της σχέσης που έχτισε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην κρίση με τα οικονομικά ασθενέστερα, τα πιο νεανικά στρώματα αλλά και τα πιο δυναμικά στοιχεία της οικονομίας».

Για το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων στην Γαλλία, το Brexit και τις διεργασίες συγκρότησης ενός προοδευτικού μετώπου στην Ευρώπη αναφέρει πως «αναπτύσσεται μια κοινωνική αναταραχή με την κατακόρυφη πτώση εμπιστοσύνης στην ΕΕ, με την απαξίωση των παλιών πολιτικών σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, με την άνοδο μιας φυγόκεντρης ακροδεξιάς. Πιστεύουμε στη συγκρότηση ενός ισχυρού και πλατιού μετώπου ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και στην ακροδεξιά, με πρώτο σταθμό τις ευρωεκλογές του 2019. Με στόχο την προώθηση ενός προοδευτικού σχεδίου για την ΕΕ με ισχυρό κοινωνικό πυλώνα. Μια Ευρώπη των αξιών και του ανθρωπισμού, της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης είναι η μόνη απάντηση στην κρίση προοπτικής της ΕΕ».

 

Πηγή: http://www.nooz.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.