IL MANIFESTO ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: “Ο Τσίπρας είπε ‘όχι’ σε νέες θυσίες”

Στην ακύρωση της προγραμματισμένης μείωσης των συντάξεων αναφέρεται με άρθρο της η ιταλική εφημερίδα Il Manifesto. «Ο Τσίπρας τα κατάφερε, οι συντάξεις των Ελλήνων δεν πρόκειται να κοπούν», γράφει η ιταλική εφημερίδα.

Προσθέτει δε, ότι η Νέα Δημοκρατία στήριξε, τελικά, την κατάργηση των περικοπών, αν και συνεχίζει να θεωρεί ότι το αποτέλεσμα αυτό συνδέεται άμεσα, ως αντάλλαγμα, με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η Il Manifesto αναφέρεται, επίσης, σε δήλωση του πρωθυπουργού, ο οποίος κατηγορεί στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι εκφράζουν «καφενειακό λόγο».

«Πρόκειται να αυξηθούν, έστω και με περιορισμένα ποσά, 620.000 συντάξεις, θα γίνουν 3.200 προσλήψεις στον τομέα της υγείας, ενώ ο πρωθυπουργός στοχεύει και στην αύξηση των μισθών των εργαζομένων», υπογραμμίζει η εφημερίδα της Ρώμης.

«Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να αυξήσει τα ποσοστά του κόμματός του εφαρμόζοντας ένα μέρος του κοινωνικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο είχε “παγώσει” υποχρεωτικά το 2015, εν αναμονή της ολοκλήρωσης των μνημονίων. Η οποία επισημοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι», γράφει η Il Manifesto.

Eκτιμά, δε, ότι «η Ελλάδα παραμένει υπό παρακολούθηση από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, αλλά τα περιθώρια νέων κινήσεων, για την κυβέρνηση της Αθήνας, τώρα είναι σίγουρα μεγαλύτερα απ’ ό,τι στο παρελθόν».

Τέλος, η ιταλική εφημερίδα σημειώνει ότι «ένα μέρος της κοινωνίας συνεχίζει να δυσκολεύεται να σταθεί και πάλι στα πόδια της, μετά από μια κρίση άνευ προηγουμένου».

Και για τον λόγο αυτό, ολοκληρώνει την ανάλυσή της η Il Manifesto, «ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να ενισχύσει τα επιχειρήματα της αριστεράς και προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν πρέπει να χωρίζονται από το βάρος και την ευθύνη της διακυβέρνησης».

Διαβάστε το άρθρο

 

Πηγή: http://www.nooz.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.