ΟΤΑΝ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ έγινε Αλέξης

Ζούμε σε μια χώρα που οι κατηγορίες για πολιτικούς «που δεν είναι και τόσο Έλληνες» και για μερκελιστές είναι πολύ πρόσφατες. Ο Αλέξης Τσίπρας εκτόξευε τις κατηγορίες αυτές εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων με μεγάλη ευκολία. Έτσι τους απαξίωνε πολιτικά και τους στιγμάτιζε ηθικά, παρουσιάζοντάς τους σαν υποχείρια ξένων συμφερόντων και αμφισβητώντας όχι μόνο τον πατριωτισμό τους, αλλά και την ίδια την ελληνικότητά τους.

Οι κατηγορίες αυτές εκτός από απαράδεκτες ήταν και υποκριτικές. Ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποιούσε τους χαρακτηρισμούς αυτούς για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη και να μπορέσει να κερδίσει την εξουσία. Όταν η εξουσία –που με ανήθικο τρόπο κατακτήθηκε–απειλήθηκε, ο πρωθυπουργός για να τη διατηρήσει έκανε αυτά για τα οποία κατηγορούσε τους άλλους σαν μερκελιστές και «όχι και τόσο Έλληνες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Bουλή, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντάλλαξε με τους Ευρωπαίους δανειστές τη μη περικοπή των συντάξεων με τη συμφωνία για την επίλυση των προβλημάτων με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Για την καταγγελία αυτή δεν παρουσίασε καμία απόδειξη.

Όταν από την πλευρά της κυβέρνησης ζητήθηκαν στοιχεία για τις κατηγορίες του Κυριάκου Μητσοτάκη και τέθηκε το ερώτημα «ποιοι είναι οι Ευρωπαίοι ηγέτες που συμμετείχαν στη συναλλαγή με τον Πρωθυπουργό για ένα τόσο κρίσιμο εθνικό ζήτημα;»,
η Νέα Δημοκρατία απάντησε ότι «ο κόσμος το ’χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι».

ΣχετικαΤσίπρας – Μητσοτάκης ερίζουν με φόντο τις εκλογέςΤσίπρας – Μητσοτάκης ερίζουν με φόντο τις εκλογές

Η εντύπωση που έχει δημιουργηθεί σε μέρος των πολιτών χρησιμοποιείται από τη Νέα Δημοκρατία ως επιχείρημα για μια πολύ σοβαρή πολιτική καταγγελία. Λες και η γνώμη των πολιτών, ακόμη και της πλειονότητάς τους, αποτελεί απόδειξη για έναν ισχυρισμό επί γεγονότων που συνέβησαν ή δεν συνέβησαν.

Η Ελλάδα πλήρωσε πολύ ακριβά την ακραία πολιτική αντιπαράθεση των τελευταίων χρόνων και οι περισσότεροι πολίτες έχουν καταλάβει πια πόσο άγονη ήταν η αντιπαράθεση αυτή. Την ώρα που οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που βρέθηκαν σε κρίση, έλυναν τα προβλήματα των οικονομιών τους και επέστρεφαν στην ανάπτυξη, εμείς ανακαλύπταμε γερμανοτσολιάδες, δοσίλογους και προδότες σε μια υποτιθέμενη νέα κατοχή.

Σήμερα, που αυτού του είδους η αντιπαλότητα χρεοκόπησε, αφού έκανε τεράστια ζημιά στη χώρα, αυτό που δεν χρειάζεται το πολιτικό σύστημα είναι τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αντιγράφει τον Αλέξη Τσίπρα.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.