ΕΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ: ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΓΙΑ πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια

“Το 2019, για πρώτη φορά, μετά από σχεδόν μία δεκαετία, θα υπάρχουν αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Αυτό από μόνο του, δείχνει απτά και υλικά τι σημαίνει το τέλος των μνημονίων” τόνισε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό TV100, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

“Η θέση της κυβέρνησης είναι ότι οπωσδήποτε πρέπει να υπάρξει τόνωση του εισοδήματος των εργαζομένων. Αυτό επιδιώκουμε με δύο τρόπους: με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, που επαναφέραμε από την 21η Αυγούστου και με την αύξηση του κατώτατου μισθού, ώστε να υπάρξει αύξηση των εισοδημάτων των εργαζομένων σε όλα τα μισθολογικά επίπεδα” συνέχισε και πρόσθεσε ότι “Για να τονωθεί η ζήτηση στην ελληνική αγορά, χρειάζεται να υπάρξει αύξηση των μισθών, αυτή είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή είναι και η ποιοτική διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στην αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία ενσωματώνει το παράδειγμα της εσωτερικής υποτίμησης, που βιώσαμε στη χώρα την περίοδο 2010-2014”.

Τέλος, ειδικά για την αύξηση του κατώτατου μισθού, υπογράμμισε πως θα γίνει τον Ιανουάριο και θα υπάρξει ταυτόχρονη κατάργηση του λεγόμενου υποκατώτατου μισθού για τους νέους κάτω των 25 ετών,”μίας ντροπιαστικής, ρατσιστικής διάκρισης για τους νέους”.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.