Με εντολή(;) Μητσοτάκη «αποκαθηλώνουν» και ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ τον Άδωνι στη ΝΔ

Η θέση της ΝΔ για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τις εκλογές είναι μία: Προέχει το εθνικό συμφέρον και η ολοκλήρωση της αξιολόγησης», δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, διαχωρίζοντας τη θέση του από την κεντρική γραμμή του κόμματός του, όπως έχει εκφραστεί κυρίως από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη.
Η  τοποθέτηση αυτή του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και στενότατου συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τον αντιπρόεδρο του κόμματος Άδωνι Γεωργιάδη ότι έρχονται εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία. Είναι μήνυμα, όμως, και προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος φέρει ακέραιη την ευθύνη της αντεθνικής, ανθελληνικής κατρακύλας της ΝΔ. 
Ας μην ξεχνάμε ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει δηλώσει ουκ ολίγες φορές το τελευταίο χρονικό διάστημα ότι δεν θέλει να κλείσει η αξιολόγηση. Και μάλιστα επιβεβαίωσε ότι αυτή είναι και η θέση του προέδρου του κόμματός τους. Η θέση αυτή, η οποία έχει καταστεί κεντρική γραμμή του κόμματος, με την ανοχή και τη συμφωνία εν τέλει του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι ο ακροδεξιός και γραφικός, Άδωνις Γεωργιάδης θα πάρει στον λαιμό του τον πρόεδρο της ΝΔ. Συν τοις άλλοις οι αρχηγικές εμφανίσεις του Άδωνι Γεωργιάδη έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.
Όπως λένε οι γνωρίζοντες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκέφτεται να αρχίσει σταδιακά να διαχωρίζει τη θέση του από τοποθετήσεις όπως αυτές του Άδωνι Γεωργιάδη, οι οποίες είναι αντεθνικές και έχουν προκαλέσει οργή σε ψηφοφόρους και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Λένε ακόμη ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι πιο φειδωλός σε ότι αφορά στο αίτημά του για εκλογές. Ως πιστός υποτακτικός του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, ο πρόεδρος της ΝΔ φέρεται να τον άκουσε και για αυτόν τον λόγο, τις προάλλες στη Βουλή, ήταν πιο… μαζεμένος. 
Δεν είναι ότι ο ξαφνικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον έπιασε ο πόνος για την πατρίδα και για τον ελληνικό λαό. Δεν έχουν τέτοιες ευαισθησίες οι Μητσοτάκηδες. Απλά καταλαβαίνει ότι το κλίμα που δημιουργείται στην ελληνική κοινωνία αποτελεί βραδυφλεγή βόμβα για τον ίδιο και για το κόμμα του. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η θλιβερή παρέα του αρνήθηκαν, με υπόδειξη από το Βερολίνο, να μην ψηφίσουν την 13η σύνταξη και τα μέτρα ανακούφισης που είχε φέρει η κυβέρνηση Τσίπρα στην Βουλή. Το μόνο που ενδιαφέρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι πως θα έρθει στην εξουσία, αδιαφορώντας για τη χώρα.
Οι εξελίξεις πάντως αναμένεται να είναι ραγδαίες και σίγουρα η θέση του Άδωνι Γεωργιάδη, από εδώ και στο εξής είναι επισφαλής. Μπροστά στη γενική κατακραυγή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θυσιάσει τον Άδωνι Γεωργιάδη και θα αποποιηθεί την ευθύνη για τον ανθελληνικό κατήφορο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.