ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ: ΕΝΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ φορά επεκτατικά μέτρα ύψους 910 εκατ. ευρώ

«Είναι ένας διαφορετικός προϋπολογισμός, για πρώτη φορά περιλαμβάνει επεκτατικά μέτρα ύψους 910 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της κοινωνικής πλειοψηφίας» τόνισε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου κατά την παρέμβασή της στην συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2019. Η Κ. Παπανάτσιου υπογράμμισε ότι η οικονομία δείχνει «σαφή σημάδια ανάκαμψης» επικαλούμενη τα στοιχεία για την σταθερή μείωση της ανεργίας και για την ανάπτυξη. Η Κ. Παπανάτσιου επισήμανε στους βουλευτές της αντιπολίτευσης ότι η εικόνα της οικονομίας δεν έχει «καμία σχέση με το δικό σας αφήγημα της μιζέριας και της καταστροφής».

Η Κ. Παπανάτσιου σημείωσε ότι μείωση του ΕΝΦΙΑ και του φόρου των επιχειρήσεων, όπως κι η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για κατηγορίες πολιτών «δεν επιβλήθηκαν από κάπου, τα αποφάσισε η κυβέρνησή μας» κι αποτελούν «επιστροφή της υπεραπόδοσης στον Ελληνικό λαό». Η Κ. Παπανάτσιου παρατήρησε ότι η κυβέρνηση έχει αντιστρέψει το «μείγμα» της δημοσιονομικής πολιτικής κάνοντας «πιο δίκαιη» την κατανομή των φορολογικών βαρών. Ενδεικτικά θύμισε τους ελεύθερους επαγγελματίες, το 80%-85% των οποίων πληρώνει πλέον λιγότερους φόρους κι εισφορές.

«Το «στοίχημα» για την νέα χρονιά είναι να στηρίξουμε τους νέους ανθρώπους»

Η Κ. Παπανάτσιου απέρριψε την κριτική της αντιπολίτευσης ότι η υπεραπόδοση των εσόδων οφείλεται στην υπερφορολόγηση θυμίζοντας τόσο τις υποχρεώσεις που κληρονόμησε η σημερινή κυβέρνηση, ενώ τόνισε ότι η υπεραπόδοση οφείλεται στην βελτίωση της εισπραξιμότητας των φόρων. Ως παράδειγμα η Κ. Παπανάτσιου ανέφερε τις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα, οι οποίες από το 5% το 2015 ανέβηκαν στο 12,1% το 2017 προσεγγίζοντας το 14,8% του μέσου όρου της ΕΕ. Η Κ. Παπανάτσιου υπογράμμισε ότι το «στοίχημα» της κυβέρνησης για την νέα χρονιά είναι «να στηρίξουμε τους νέους ανθρώπους».

Πηγή: https://www.news247.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.