Η πολιτική ως photo opportunity…

Πολιτική “photo opportunity” ακολουθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τις ημέρες των γιορτών. Σε μια περίοδο κατά την οποία οι σχέσεις με την Τουρκία βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο, ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι επιλέγει το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Δηλαδή και διακοπές και αυτοπροβολή.

Τα δε ‘δύσκολα’, τα πολιτικά, τα αφήνει στους υπουργούς του. Όπως για παράδειγμα, την… ενημέρωση που έκανε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Σταϊκούρας που απέρριψε κυνικά το ενδεχόμενο αύξησης του κατώτατου μισθού όπως ήταν η προεκλογική υπόσχεση της Ν.Δ..

Τη μέρα λοιπόν, που ο υπουργός Εξωτερικών του, κ. Δένδιας, έκανε κυριολεκτικά διπλωματικό μαραθώνιο, επισκεπτόμενος σε μία μέρα (21 Δεκεμβρίου), Λιβύη, Αίγυπτο, Κύπρο, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να ανεβάσει στο Instagram του τη φωτό του να κάνει… mountain bike στα Μετέωρα, με το σχόλιο ότι τα Μετέωρα προσφέρονται για… ‘outdoor’ (υπενθύμιση ότι το έχει το αγγλικό, όχι σαν κάτι άλλους…) δράσεις.

Το… γεγονός παρουσιάστηκε από τα φιλικά μέσα και ιστοσελίδες ως… σύνδεση ‘πολιτικής με γυμναστική’ ενώ η σχετική φωτογραφία είχε λεζάντα ‘με βερμούδα, φούτερ και κράνος’!

Παρεμφερές σκηνικό και με την επίσκεψή του στην Κάσο – ιδανικό ‘ντεκόρ’ για να κάνει την εξαγγελία για… μείωση του ΕΝΦΙΑ στα μικρά νησιά, ‘ξεχνώντας’ ότι ο Αλέξης Τσίπρς είχε ανακοινώσει την οριστική κατάργηση του μέτρου για νησιά με λιγότερους από χίλιους κατοίκους. Παράλληλα ο κ. Πρωθυπουργός ‘ανακάλυψε’ και άλλα προβλήματα των μικρών νησιών, ελλείψεις καθηγητών, κόστος μεταφοράς προϊόντων, κ.α..

Κάπου εκεί ολοκληρώθηκε η επίδειξη ενδιαφέροντός του για τη νησιωτικότητα χωρίς φυσικά να εξηγήσει τους λόγους που κατάργησε το σχετικό χαρτοφυλάκιο… Εννοείται φυσικά πως ουδείς του έθεσε το σχετικό ερώτημα… Οι φωτογραφίες να είναι καλά!

δημοσιεύτηκε στο kontranews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.