ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ Η ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ Κοσόβου παρά τις προειδοποιήσεις της Σερβίας για στρατιωτική επέμβαση

Μία μέρα μετά την καταδίκη του επί σειράν ετών δικηγόρου του, Μάικλ Κοέν σε τριετή φυλάκιση από ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης, ο Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε ότι δεν είχε την παραμικρή σχέση ή πληροφόρηση για τα αδικήματα του στενού συνεργάτη του.

«Ουδέποτε παρότρυνα τον Μάικλ Κοέν να παραβεί τον νόμο. Είναι δικηγόρος και υποτίθεται ότι γνωρίζει τον νόμο», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος. Σε άλλα μηνύματά του υποστήριξε ότι «ο Κοέν βρέθηκε ένοχος για πολλές κατηγορίες που δεν σχετίζονται με μένα» και προσέθεσε ότι ο δικηγόρος προσπάθησε «να εκθέσει τον πρόεδρο για να εξασφαλίσει μειωμένη ποινή».

Ο 52χρονος Κοέν, ο οποίος είχε δηλώσει κάποτε ότι είναι διατεθειμένος «να δεχθεί σφαίρα» που θα προοριζόταν για τον Τραμπ, καταδικάστηκε για σειρά αδικημάτων, ορισμένα από τα οποία αφορούν τις οικονομικές του δραστηριότητες και όντως δεν σχετίζονται με τον Ντόναλντ Τραμπ. Ωστόσο, δύο από τα αδικήματα του κατηγορητηρίου εμπλέκουν ευθέως τον Αμερικανό πρόεδρο. Η πρώτη, και κυριότερη, περίπτωση αφορά πληρωμές ύψους 280.000 δολαρίων στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς και στο μοντέλο Κάρεν Μακντούγκαλ, οι οποίες ισχυρίζονταν ότι είχαν στο παρελθόν σεξουαλικές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ. Τα χρήματα είχαν σκοπό να εξασφαλίσουν τη σιωπή τους ώστε να μη βλάψουν τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο στην προεκλογική εκστρατεία του 2016. Επιπλέον, ο Κοέν αναγνώρισε ότι είπε ψέματα για το επιχειρηματικό σχέδιο του Τραμπ, που δεν καρποφόρησε τελικά, να οικοδομήσει ουρανοξύστη στη Μόσχα. Ο Κοέν δήλωσε ότι «πλήρωσε για τις βρωμοδουλειές του Τραμπ» και ότι ο πρόεδρος είχε γνώση των ενεργειών του.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης δεν παραπέμπει εν ενεργεία προέδρους για παρόμοια αδικήματα. Ωστόσο, ο Τραμπ θα μπορούσε να παραπεμφθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων μετά την 1η Ιανουαρίου, όταν θα έχουν την πλειοψηφία στο σώμα οι Δημοκρατικοί, βάσει των εκλογών της 6ης Νοεμβρίου.

Χθες, η επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή Νάνσι Πελόσι, η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία του σώματος το 2007-2011, εξασφάλισε την επάνοδό της στο αξίωμα. Η 78χρονη Πελόσι δέχθηκε να τεθεί όριο τριών διετών θητειών για τα ανώτερα αξιώματα στη Βουλή, κάτι που τερμάτισε την αμφισβήτησή της από μερίδα Δημοκρατικών βουλευτών, που πίεζαν για ηλικιακή ανανέωση.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.