ΖΕΡΒΑΣ: Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ ΤΗΝ γεωγραφική της θέση, οφείλει να αξιοποιήσει το λιμάνι της

Συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο  της ΟΛΘ ΑΕ, Σωτήρη Θεοφάνη είχε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο κ. Ζέρβας συνοδευόταν από τα μέλη της παράταξης του “Ναι στη Θεσσαλονίκη”, Δημήτριο Μήτρου, Αντώνιο Ηλία και Αλέξανδρο Μούστρα.

Ο κ. Θεοφάνης αφού παρουσίασε το αναπτυξιακό πλάνο της Διοίκησης του Ο.Λ.Θ, παρέθεσε σειρά στοιχείων που αποδεικνύουν την ανοδική τροχιά, του Οργανισμού.

«Έχει ενισχυθεί ο μηχανολογικός εξοπλισμός, έχει βελτιωθεί η ανταπόκριση του λιμένος ως προς τον μέσο χρόνο αναμονής των πλοίων και υπάρχει αναπτυξιακή στρατηγική δημιουργίας εμπορευματικών κέντρων σε γειτονικές βαλκανικές χώρες», ανέφερε.

Παράλληλα αναφέρθηκε σε ανοιχτά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν, όπως τα 4 κτίρια της πρώτης προβλήτας που έχουν παραχωρηθεί στο Δήμο.

Από την πλευρά του ο κ. Ζέρβας τόνισε πως «η ιστορία της πόλης είναι συνυφασμένη με το λιμάνι. Η πρόοδος του λιμανιού συνδέεται άρρηκτα με την πρόοδο και την ανάπτυξη της πόλης. Το λιμάνι είναι ίσως μαζί με το αεροδρόμιο οι σημαντικότερες υποδομές της».

Αναφερόμενος στα ζητήματα σύνδεσης του λιμανιού τόνισε πως «η αγωνία μας εντοπίζεται στην άμεση ολοκλήρωση της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης ώστε να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες. Αυτό προϋποθέτει ολοκλήρωση όλων των προβλεπόμενων επενδύσεων ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος».

Ακόμα αναφέρθηκε στο ζήτημα της κρουαζιέρας καθώς όπως επισήμανε «η τόνωσή της συνεπάγεται την ανάπτυξη συνολικά της οικονομικής δραστηριότητας της πόλης. Σε αυτήν την προσπάθεια ο δήμος έχει πολύ σημαντικό ρόλο να επιτελέσει».

Σε ό,τι αφορά στη σχέση του Οργανισμού με την πόλη, οι δύο άνδρες συμφώνησαν πως αποτελεί στόχο η ενσωμάτωση του πρώτου στην κοινωνική και οικονομική ζωή της Θεσσαλονίκης μέσα από κοινές δράσεις των δύο φορέων.

Ο κ. Ζέρβας συμπλήρωσε πως «η πρότασή μας κινείται σε μία κατεύθυνση δημιουργίας ενός νέου πλαισίου και μοντέλου συνεργασίας για τις χρήσεις των κτιρίων και του χώρου, με πολιτιστικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα προς όφελος των πολιτών».

Πηγή: http://www.thestival.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.