Τα χριστουγεννιάτικα «χτυπήματα» της κυβέρνησης σε εργαζόμενους και συνταξιούχους

Μετά το τεράστια περικοπή στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος, νέα «κακά μαντάτα» επεφύλασσε -μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων- για εργαζόμενους και συνταξιούχους η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Το πρώτο «χτύπημα» ήρθε από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος φρόντισε να κόψει κάθε συζήτηση για αύξηση του κατώτατου μισθού, ακυρώνοντας έτσι σχετική προεκλογική δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Φρόντισε μάλιστα να χρεώσει την εν λόγω αρνητική εξέλιξη στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατά την αποψή του, αύξησε υπερβολικά τον κατώτατο μισθό τον περασμένο Φεβρουάριο.«Είπαμε ότι θα αυξάνουμε τον κατώτατο μισθό κάθε χρόνο με ρυθμό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ το Φεβρουάριο αύξησε τον κατώτατο μισθό κατά 11%, δηλαδή κάλυψε τα επόμενα 3 χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Το δεύτερο «χτύπημα» ήρθε από τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, που έβαλε στον «πάγο» τα αναδρομικά των συνταξιούχων, παρότι αυτά έχουν κερδηθεί οριστικά κι αμετάκλητα με απόφαση του ΣτΕ. «Δεν μπορεί η συζήτηση στην Ελλάδα να είναι οι συντάξεις» ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε με νόημα: «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος»!

Το τελικό «χτύπημα» δόθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, κι αφορούσε την κατάργηση της 13ης σύνταξης (την είχε προαναγγείλει άλλωστε ο Νότης Μηταράκης), την οποία χαρακτήρισε ανύπαρκτη και «προεκλογικό επίδομα»του ΣΥΡΙΖΑ. Αξίζει να σημειωθεί πως η ΝΔ είχε ψηφίσει ως αξιωματική αντιπολίτευση το εν λόγω μέτρο στη Βουλή.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.