Νέες δημοσκοπήσεις θα κάνουν πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους

Στις εκλογές του περασμένου Ιουλίου το Κίνημα Αλλαγής έλαβε 8,1%. Σε αντίθεση με κάποιες απο τις προβλέψεις που είχαν πραγματοποιηθεί, αλλά και τους στόχους που είχε θέσει η ηγεσία του κόμματος, το ΚΙΝΑΛ δεν είχε καταφέρει ούτε να πιάσει διψήφιο ποσοστό, ούτε βέβαια να αυξήσει τις δυνάμεις του.

Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπέστη τελικά στρατηγική ήττα, αλλά συγκέντρωσε ποσοστό της τάξης του 31, 5% έχει καταστήσει σαφές ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει παγιώσει τη θέση του ως κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην ευρύτερη Κεντροαριστερά και ως αντίπαλο δέος της Δεξιάς.

Από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα τα ποσοστά του κόμματος της Φώφης Γεννηματά μειώνονται και έχουν πέσει κάτω από το 7%. Ταυτόχρονα η ίδια η ηγεσία του κόμματος αμφιβητείται εκ των έσω, ενώ έχει χάσει τον προσανατολισμό της σε σχέση με την φυσιογνωμία του Κινήματος Αλλαγής. Και βέβαια δεν πρέπει να παραβλέπει κανείς τις μετακινησεις στελεχών προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μετασχηματίζεται.

Με τα παραπάνω δεδομένα οι δημοσκόποι στο παρασκήνιο εκτιμούν ότι μετά την άνοιξη τα ποσοστά του Κινήματος Αλλαγής θα αρχίσουν να συρρικνώνονται με πολλούς από τους ψηφοφόρους να μετακινούνται είτε (κυρίως) στον ΣΥΡΙΖΑ, είτε στη Νέα Δημοκρατία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.