Η ΑΥΣΤΡΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΟ σήμα των «Γκρίζων Λύκων»

Η Τουρκία καταδίκασε την απόφαση της Αυστρίας να απαγορεύσει τη χρήση του χαιρετισμού των «Γκρίζων Λύκων» και του σήματος της ράμπια (χαιρετισμός με τα τέσσερα δάκτυλα όρθια και τον αντίχειρα κλειστό), όπως μεταδίδει η Hurriyet.

«Δεν αποδεχόμαστε και καταδικάζουμε δριμύτατα τη συμπερίληψη του σήματος “bozkurt” (Γκρίζοι Λύκοι), το οποίο είναι το σύμβολο ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος στη χώρα μας και του σήματος της Ράμπια που χρησιμοποιείται διαδεδομένα από τους Μουσουλμάνους σε πολλές χώρες στο πλαίσιο του Νόμου των Συμβόλων», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Δεν το αποδεχόμαστε αυτό και το καταδικάζουμε σθεναρά», τονίζει το υπουργείο, προσθέτοντας πως «αυτά τα πολιτικά και θρησκευτικά σύμβολα ούτε κατά διάνοια δεν σχετίζονται με τον εξτρεμισμό».

Μια ημέρα νωρίτερα, η Αυστρία υιοθέτησε νομοθεσία που τροποποιεί την «Πράξη για τα Σύμβολα» του 2014, απαγορεύοντας τα σύμβολα εξτρεμιστικών οργανώσεων στην Αυστρία.

«Αν οι Αυστριακές αρχές θέλουν ειλικρινά να αντιμετωπίσουν τον εξτρεμισμό, θα πρέπει πρώτα να κοιτάξουν στη δική τους χώρα. Θα πρέπει να σταματήσουν να κάνουν τα στραβά μάτια στη διαρκώς αυξανόμενη ακροδεξιά και στις ρατσιστικές τάσεις που έχουν διεισδύσει ακόμα και στην συστημική πολιτική και να λάβουν αποτελεσματικά μέτρα μέσω μιας άσκησης ενδοσκόπησης», τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Ωστόσο, η ξενοφοβία και ο ρατσισμός είναι φαινόμενα που οι ξένοι που ζουν στην Αυστρία δυστυχώς αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση. Σε μια χώρα με μια τουρκική κοινότητα εκατοντάδων χιλιάδων, αυτή η κατάσταση διαταράσσει την κοινωνική ειρήνη και καθιστά αδύνατη την ενσωμάτωση στην οποία δίνουν σημασία οι τοπικές αρχές», κατά το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το υπουργείο κάλεσε την Αυστρία να «διορθώσει αυτό το λάθος», λέγοντας πως «η εξέλιξη είναι βαθύτατα προσβλητική για την Τουρκία και την Τουρκική κοινότητα και τους Μουσουλμάνους στην Αυστρία».

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.