Δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι ο Μητσοτάκης κατέγραψε σοβαρή επιτυχία στην σύνοδο κορυφής για τα ελληνοτουρκικά!

Μπορεί τα αποτελέσματα της συνόδου να μην μπορούν να χαρακτηριστούν θρίαμβος για την Ελλάδα, όμως ο πρωθυπουργός κατέγραψε μία προσωπική επιτυχία η οποία βρίσκεται στις λεπτομέρειες της κοινής δήλωσης των ευρωπαίων ηγετών για το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης.

Και αυτή η επιτυχία αυτή δεν είναι άλλη από την επιβολή του συγκεκριμένου όρου στο ανακοινωθέν: «Δεν μπορεί να παράγει νομικές συνέπειες για τρίτα κράτη»

Μπορεί για κάποιον που δεν γνωρίζει καλά το διεθνές δίκαιο, αυτό να μην λέει τίποτα. Όμως, ο όρος αυτός ο οποίος σημειωτέον εισήχθη στο κείμενο μετά από μεγάλη πίεση της ελληνικής πλευράς, αφοπλίζει πλήρως την προσπάθεια της Τουρκίας να δημιουργήσει επιχειρήματα, και δη νομικά, με τις παράνομες ενέργειες της.

Με τον όρο αυτό, η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης καθίσταται απολύτως άχρηστή και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διαπραγματευτικό όπλο είτε στις διμερείς σχέσεις με την Τουρκία είτε σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση μεταξύ της ευρωπαΐκής ένωσης και της Τουρκίας.

Έτσι, η Ελλάδα κατέγραψε μία μεγάλη επιτυχία την οποία οφείλουμε να την πιστώσουμε προσωπικά στον Πρωθυπουργό.Και φυσικά ως το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού συστήματος που αντιμετώπισε με την δέουσα σοβαρότητα την κατάσταση, βοηθώντας έτσι τον πρωθυπουργό να επιτύχει αυτό που επέτυχε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.