Θανάσης Μαυρίδης («Φιλελεύθερος»): Η θάλασσα με τους Τούρκους «είναι κοινή» (βίντεο)

Οι ίδιοι που διαστρέβλωναν τη δήλωση Τσίπρα ότι η θάλασσα «δεν έχει σύνορα», τώρα χαρακτηρίζουν «δρόμο της λογικής» τη συνεκμετάλλευση με τους Τούρκους.

Το πρωτοπαλίκαρο της «γαλάζιας» δημοσιογράφος, Θανάσης Μαυρίδης, εκδότης της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» και της ιστοσελίδας «Liberal», βγήκε «μπροστά» υπέρ της συνεκμετάλλευσης.

Υποστήριξε μάλιστα ο νεοδημοκράτης Θανάσης Μαυρίδης ότι η «θάλασσα είναι κοινή».

Προσέξτε. Όχι απλώς «δεν υπάρχουν σύνορα» (ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε να πει, αναφερόμενος στο προσφυγικό, ότι στο νερό είναι αδύνατο να υψωθούν τείχη για να αναχαιτιστούν οι προσφυγικές ροές), αλλά είναι «κοινή» με τους Τούρκους.

Όπως είναι και ο αέρας, συμπληρώνουμε, ο ήλιος και η σελήνη επίσης, αλλά εδώ δεν μιλάμε φιλοσοφικά.

Εδώ ο κ. Μαυρίδης μας είπε ότι η θάλασσα μας είναι «κοινή» με τους Τούρκους.

Οι «μακεδονομάχοι», οι «πατριώτες», αυτοί είναι.

Οι «Γερμανοί είναι φίλοι μας», οι ίδιοι είναι.

Οι «μένουμε Ευρώπη» και «Γέρουν βάστα γερά». Αυτοί είναι.

«Δρόμος λογικής»

Ως «δρόμο της λογικής» παρουσίασε τον «τρίτο δρόμο» όπως ισχυρίστηκε «το να μην πάμε σε διάλογο και να πάμε κατευθείαν στη Χάγη δεν ξέρουμε που το έχουμε ανακαλύψει»

«Η δαιμονοποίηση του διαλόγου» συνέχισε για να μας πει ότι «το 2013, 2014 με πρωτοβουλία της Ε.Ε. ξεκίνησε μια συζήτηση για να υπάρχει μια συνεκμετάλλευση συνολικά, όλων των κοιτασμάτων στην Μεσόγειο.

»Δεν βρήκα κάτι κακό τότε, ούτε και σήμερα βρίσκω κάτι κακό. Συνολική συνεκμετάλλευση με τη συμμετοχή όλων των κρατών».

«Δηλαδή αυτό που ζητάει η Τουρκία;» στην ερώτηση απέφυγε να απαντήσει ο κ. Μαυρίδης μιλώντας στη συνέχεια για “διάλογο”. «Έχει σημασία τους όρους με τους οποίους θα κάτσεις σε ένα τραπέζι».

Θαυμάστε στο βίντεο το δημοσιογραφικό πρωτοπαλίκαρο της ΝΔ:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.