Γιατί η ΝΔ δεν έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Σόιμπλε

Προβληματισμό στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια προκάλεσε η μη δημοσιοποίηση φωτογραφιών της πολυδιαφημισμένης συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο.
Όπως διέρρευσε το Μοσχάτο η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας διήρκησε πάνω από μιάμιση ώρα κατά την οποία συζητήθηκαν το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, η ανάγκη μεταρρυθμίσεων και διάφορα τεχνικά χαρακτηριστικά, ωστόσο δεν καλύφθηκε τηλεοπτικά ή φωτογραφικά με αποτέλεσμα να μην έχουμε σήμερα φωτογραφίες του κ. Μητσοτάκη με τον γερμανό υπουργό.
Σύμφωνα με τους γνωρίζοντες τα τεκταινόμενα στη «γαλάζια» πολυκατοικία, η απόφαση μη κάλυψης της συνάντησης ήταν απολύτως συνειδητή ώστε να μην συνδεθεί περαιτέρω το πρόσωπο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Είναι άλλωστε υπεραρκετό το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν βρήκε κατά τη συνάντησή του με τον γερμανό υπουργό ούτε μία κουβέντα να πει για τις εκτός συμφωνίας παράλογες απαιτήσεις των δανειστών. Όπως εξάλλου δεν βρήκε κάτι να πει ούτε κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους κατασκευαστικών εταιρειών, αλλά και επιχειρήσεων πληροφορικής και νέων τεχνολογιών, παρά περιορίστηκε στο να κατηγορεί την κυβέρνηση για αδυναμία ως προς τις μεταρρυθμίσεις.
Είναι φανερό ότι στο Μοσχάτο αντιλαμβάνονται πως η εμφανής σύμπλευση του κ. Μητσοτάκη με τους πιο συντηρητικούς κύκλους στην Ευρώπη, κάθε άλλο παρά καλό κάνει. Η ταύτισή του αυτή όμως δεν κρύβεται με τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών, αλλά με την απάντηση στο ερώτημα που εδώ και καιρό αποφεύγει να απαντήσει η ΝΔ: αν είναι με την Ελλάδα ή με τους πιο ακραίους και παράλογους εκ των δανειστών της.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.