ΝΕΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, παρουσίασε η Ελλάδα στη Νέα Υόρκη

Σε αναζήτηση επενδυτών στο εξωτερικό, έχει επιδοθεί το Υπουργείο Τουρισμού. Η υπουργός, Έλενα Κουντουρά, οπουδήποτε έχει προσκληθεί, παρουσιάζει τα στοιχεία που εμφανίζουν τη δυναμική του ελληνικού τουρισμού, με συνεχή αύξηση τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να ελκύσει το ενδιαφέρον σε επενδυτές.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, λόγω της γραφειοκρατίας και της υψηλής φορολογίας.

Πάντως, η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, παρουσίασε εκ νέου της επενδυτικές ευκαιρίες από το βήμα του 20ουCapital Link“Ιnvest in Greece”Forum. Η υπουργός, ήταν για τρίτη συνεχή χρονιά ομιλήτρια στο συνέδριο του CapitalLink στη Νέα Υόρκη, προσκεκλημένη των διοργανωτών, Νίκου και Όλγας Μπορνόζη.

Νέες επενδυτικές ευκαιρίες στον τουρισμό, παρουσίασε η Ελλάδα στη Νέα Υόρκη

Στην κεντρική της ομιλία στην ειδική ενότητα του συνεδρίου για τον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας, η Έλενα Κουντουρά παρουσίασε τις υψηλές τουριστικές επιδόσεις της Ελλάδας την τελευταία τετραετία, σε υλοποίηση της εθνικής στρατηγικής για την τουριστική ανάπτυξη. Αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης και του Υπουργείου Τουρισμού που δημιούργησαν ένα πιο ελκυστικό πλαίσιο για την προσέλκυση νέων επενδυτικών σχεδίων, και παρουσίασε τις νέες αναπτυξιακές ευκαιρίες που καθιστούν σήμερα την Ελλάδα κορυφαία επιλογή στη διεθνή αγορά για νέα επενδυτικά ανοίγματα.

Στην ίδια ενότητα τοποθετήθηκε και ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, Γιώργος Τζιάλλας, ο οποίος ανέπτυξε τα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας για νέες τουριστικές επενδύσεις.

Νέες επενδυτικές ευκαιρίες στον τουρισμό, παρουσίασε η Ελλάδα στη Νέα Υόρκη

Στην φετινή 20η διοργάνωση του καταξιωμένου φόρουμ, συμμετείχαν κυβερνητικοί Αμερικανοί και Έλληνες αξιωματούχοι όπως επίσης και εκπρόσωποι επενδυτικών και τραπεζικών ομίλων και της επιχειρηματικής κοινότητας των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Στο πλαίσιο του συνεδρίου η Έλενα Κουντουρά πραγματοποίησε επαφές και συναντήσεις με εκπροσώπους επιχειρηματικών και επενδυτικών ομίλων. Στις συναντήσεις συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γ. Τζιάλλας, η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ Αγγελική Χονδροματίδου, και η προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Εξωτερικού Αμερικής και Καναδά, Γκρέτα Καματερού.

Η υπουργός συμμετείχε επίσης στην εκδήλωση για τη λήξη των εργασιών του 20ου συνεδρίου, με τιμώμενο πρόσωπο τον Ευάγγελο Μυτιληναίο και κεντρικό ομιλητή τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Matthew Palmer.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.