Αν ήμασταν σοβαρή Χώρα ο Μητσοτάκης θα έπρεπε να μεινει μόνιμα στη Γερμανια μετά από αυτά που δήλωσε στο Βερολίνο

ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΑΛΛΟΙ, ΙΤΑΛΟΙ, ΒΕΛΓΟΙ, ΙΣΠΑΝΟΙ, ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Προς αποφυγή παρεξηγήσεων το κείμενο με τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τη συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ- στα κομματικά της γραφεία και όχι στην Καγκελαρία- προέρχεται από το επίσημο ιστότοπο της ΝΔ.

«Συζήτησα αναλυτικά με την Καγκελάριο Merkel για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Μετέφερα στην Καγκελάριο μερικές εικόνες από τις δυσκολίες που περνούν οι Έλληνες, έπειτα από επτά και πλέον χρόνια οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

Μιλήσαμε για την ανεργία των νέων και για την ακραία φτώχεια. Της μίλησα για τις σκληρές προσπάθειες των πολιτών, την αξιοπρέπεια και την αλληλεγγύη τους για να βοηθήσουν τις οικογένειές τους και όσους χρειάζονται την αρωγή τους.
Είχα την ευκαιρία, επίσης, να εξηγήσω στην Καγκελάριο ότι, για την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, η θέση μας στο κέντρο της Ευρώπης είναι αδιαπραγμάτευτη».
Λέμε ένα ξεκάθαρο όχι στην επιστροφή στη δραχμή και σε όσους διακινούν τέτοια σενάρια. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης.
Είναι σαφές πως οι καθυστερήσεις και οι παλινωδίες της Κυβέρνησης οδηγούν τους πιστωτές μας σε υπερβολικές απαιτήσεις.
Η κοινωνία πληρώνει πολύ ακριβά το λογαριασμό για την αποτυχία του κ. Τσίπρα να εφαρμόσει τις τολμηρές αλλαγές που χρειάζεται η πατρίδα μας.
Πολλές από αυτές τις αλλαγές δεν έχουν κανένα δημοσιονομικό κόστος.
Η Κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει κανένα σχέδιο για την ανάπτυξη της οικονομίας, την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα έχει προκαλέσει επικίνδυνες καταστάσεις με την ανικανότητα και την ιδεοληψία της.
Η χώρα χρειάζεται σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ένα σχέδιο εθνικής ανάταξης και ανασυγκρότησης.
Διατύπωσα την αποφασιστικότητά μας να κάνουμε την Ελλάδα ένα κανονικό Ευρωπαϊκό Κράτος.
Η λιτότητα χωρίς προοπτική και η συνεχής αβεβαιότητα δεν αξίζουν στον Ελληνικό λαό.
Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αξίζουν μια καλύτερη ζωή και εμείς θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να την εξασφαλίσουμε’.

Αν ο πρόεδρος της ΝΔ τα είπε όλα από τις δηλώσεις του προκύπτουν δύο παρατηρήσεις.

Η πρώτη είναι η ομολογία ότι ενώπιον μιας αρχηγού αλλού κράτους κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση. Σε μια στιγμή που η χώρα έχει ανάγκη να κλείσει η αξιολόγηση -μόνο ο αθεράπευτος Γεωργιάδης δεν το θέλει- ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε ότι μπορούσε για να αποδυναμώσει τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης που διαπραγματεύεται τους όρους της αξιολόγησης.

Σα να μιλούσε σε κομματική εκδήλωση ομολόγησε ότι χρέωσε στην ελληνική κυβέρνηση την ευθύνη για την καθυστέρηση, όταν ακόμη και οι Γερμανοί λένε το αντίθετο- όπως λέει ο πρόεδρος της Κομισιον και πολλοί ακόμη. Το ίδιο έκανε και για το μεταναστευτικό.

Τι να πει κανείς; Αυτή είναι η βοήθεια που προσφέρει στη χώρα; Σε άλλες εποχές αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα τολμούσε να επιστρέψει μετά από αυτές τις δηλωσεις. Ούτε τα στελέχη του παλιού ΚΚΕ μπροστά στους Σοβιετικούς δε μιλούσαν έτσι…

Η δεύτερη παρατήρηση αφορά κυρίως τους οπαδούς της ΝΔ τους οποίους, όπως προκύπτει, ο πρόεδρος του κόμματος τους τους περιπαίζει όταν ζητάει άμεσες εκλογές. Είναι το μόνο που δεν ανέφερε στη Μέρκελ. Δηλαδή της μίλησε για όλα εκτός από το κεντρικό αίτημα και το βασικό σύνθημά του; Τελικά ποιος κοροιδεύει ποιον σ’ αυτό το κόμμα;

Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι το πέρασμα του προέδρου της ΝΔ από τη Γερμανία δεν ήταν ανώδυνο. Υπήρξαν κάποια θετικά δημοσιεύματα, αλλά οι σοβαρές εφημερίδες τον έσφαξαν με το γάντι.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.