Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος πολυνομοσχέδιο-«σκούπα»

Με τη μορφή του κατεπείγοντος κατατέθηκε αργά χθες βράδυ στη Βουλή πολυνομοσχέδιο με τίτλο «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και άλλες διατάξεις».

Μεταξύ άλλων οι διατάξεις αφορούν από τον ΟΑΕΔ, την ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέχρι την επιλογή γιατρών του ΕΣΥ, τον ΕΟΠΥΥ και Κέντρα Υγείας αλλά και ζητήματα σχετικά με το προσφυγικό και τη φύλαξη συνόρων.

Μπορεί το σχέδιο νόμου του «επιτελικού κράτους» να όριζε τα περί ορθής νομοθέτησης, ωστόσο η κυβέρνηση βιάζεται για ένα σχέδιο νόμου, για τον σχεδιασμό του οποίου συναρμόδια είναι τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Τουρισμού και Επικρατείας.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να εισαχθεί στην αρμόδια Επιτροπή του Κοινοβουλίου τη Δευτέρα για να ψηφιστεί την Τρίτη στην Ολομέλεια του Σώματος, όπου επίσης θα τεθούν προς ψήφιση τα νομοσχέδια για την ψήφο των αποδήμων και την αναβάθμιση των F-16.

Όλο το νομοσχέδιο ΕΔΩ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.