Θέλει ο Σόιμπλε να κυβερνήσει την Ελλάδα ο Κυρ. Μητσοτάκης;


Συντάκτης: efsyn.gr

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung θέτει το ερώτημα σε άρθρο που φιλοξενεί στις σελίδες της ανήμερα της συνάντησης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας. Χθες, προηγήθηκε η συνάντηση του επικεφαλής της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης με τη Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Η συζήτηση περί Grexit που άνοιξε ο υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε ενδεχομένως να έχει στόχο να στηρίξει τον Κ. Μητσοτάκη εκτιμά η FAZ.

«Γιατί ο έμπειρος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας μιλάει δημόσια για το Grexit; Υπάρχει πραγματική διένεξη ή κρύβεται προεκλογική τακτική;» διερωτάται η Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφερόμενη στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο τίτλος του άρθρου, το οποίο συνοδεύεται από μια φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι: «Θέλει ο Σόιμπλε να κυβερνήσει την Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης;»

Η εφημερίδα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι εκτός από τα προεκλογικά οφέλη στη Γερμανία στα οποία ενδέχεται να ελπίζει ο κ. Σόιμπλε, ίσως υπάρχει και κάτι άλλο. «Εκτός από τις σημαντικές βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία, ίσως τον υπουργό Οικονομικών να ενδιαφέρει ποιος θα σχημάτιζε μια καινούργια κυβέρνηση στην Ελλάδα, εάν γίνονταν σύντομα εκλογές. Και αυτός, εδώ και καιρό, δεν είναι πλέον ο Αλέξης Τσίπρας, του οποίου η δημοφιλία έχει πληγεί εξαιτίας των περικοπών».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Άνγκελα Μέρκελ

 

Είδε την Μέρκελ

Χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντηση που είχε με την Άνγκελα Μέρκελ, εξέφρασε την άποψη τού κόμματός του, ότι η θέση τής Ελλάδας στην ευρωζώνη είναι αδιαπραγμάτευτη.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος μετά τη συνάντηση, ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε στην καγκελάριο πως «για τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, η θέση μας στο κέντρο της Ευρώπης είναι αδιαπραγμάτευτη». Και συμπλήρωσε:

Λέμε ένα ξεκάθαρο «όχι» στην επιστροφή στη δραχμή και σε όσους διακινούν τέτοια σενάρια. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης.

Συζητώντας με τη Μέρκελ για τις τρέχουσες εξελίξεις στη χώρα μας, ο κ. Μητσοτάκης μετέφερε μερικές εικόνες από τις δυσκολίες που περνούν οι Έλληνες, ενώ αναφέρθηκε στην ανεργία των νέων και την ακραία φτώχεια. 

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης χρέωσε στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, τις απαιτήσεις των δανειστών για νέα, προληπτικά μέτρα, υποστηρίζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται, ενώ με την πολιτική που ασκεί, έχουν προκληθεί επικίνδυνες καταστάσεις στο ζήτημα του προσφυγικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε το οικονομικό πρόγραμμα εξόδου της χώρας από την κρίση, υπεραμύνθηκε της ανάγκης επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων, ενώ ζήτησε τη στήριξη του Βερολίνου στο προσφυγικό ζήτημα.

Με πληροφορίες από: Deutsche Welle

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.