Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ για μία πλατιά συμμαχία στην οποία χωράει το Ποτάμι

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm 97,8 μίλησε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης και ανέφερε μεταξύ άλλων πως: “Θεωρώ ότι μία αυριανή κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να περιλάβει όλες τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις”.

“Εγώ νομίζω ότι θα μπορούσε να περιλαμβάνει τον κ. Θεοδωράκη, το Ποτάμι συνολικά. Βεβαίως είναι δικός τους λογαριασμός τι θα κάνουν. Πιστεύω ότι πρέπει να στείλουμε το μήνυμα και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ότι το παλεύουμε με έναν διαφορετικό τρόπο, με ευρύτερες και νέες δυνάμεις, έτσι ώστε η χώρα να πετύχει τον τελικό στόχο που είναι να εκπλήξει ευχάριστα και εδώ και έξω και να κερδίσει τη μάχη” σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.

“Δεν μπορείς να περιμένεις από ένα διαφορετικό κόμμα να συμπίπτει στα πάντα. Αλλά, από την άλλη πλευρά πρέπει να δημιουργήσουμε κάποια στιγμή στην Ελλάδα κοινούς παρονομαστές, να μην ψάχνουμε μόνο αυτά τα οποία μας χωρίζουν, αλλά και αυτά τα οποία μας ενώνουν… Δεν μπορούμε να τους πούμε εμείς τι θα κάνουν. Το Ποτάμι ειδικά έχει δεκάδες στελέχη τα οποία είναι πραγματικά αξιόλογα και τα οποία θα ήταν χρήσιμα στην προσπάθεια για την ανάταξη της οικονομίας και του τόπου συνολικά. Δεν είμαστε σε διαπραγματεύσεις, προσπαθούμε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μία πλατιά μεταρρυθμιστική συμμαχία στην οποία χωράει το Ποτάμι”, τόνισε.

“Παρότι η Ελλάδα είναι μέσα στην Ευρωζώνη και υποτίθεται εφαρμόζει ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, είναι μία χώρα που έχει φτάσει να είναι πρώτη στην αύξηση της φορολογίας, τελευταία στην ανάπτυξη στον πίνακα τον συγκριτικό που είχε βγει πρόσφατα της Ευρωζώνης και σε επίπεδο επενδύσεων είμαστε στο 1/3 των επενδύσεων που είχαμε το 2007. Αυτό δεν ξέρω πώς το βαπτίζει κανείς, αλλά πάντως είναι μία εξαιρετικά αρνητική εικόνα. Αυτή η εικόνα πρέπει να αλλάξει και η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να τα καταφέρει γιατί δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις. Είναι μία κυβέρνηση στην καλύτερη περίπτωση που σέρνεται και θα σέρνεται”, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Τέλος, όσον αφορά το βιβλίο του με τίτλο «Μεταρρυθμίσεων Ανάβασις: Ευρωπαίοι εξ ανάγκης ή εκ πεποιθήσεως;», ο Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε ότι: “το βιβλίο αυτό είναι επικεντρωμένο στις μεταρρυθμίσεις, είναι αν θέλετε το δικό μου προσωπικό παρατηρητήριο μεταρρυθμίσεων. Τι είδα από μακριά και από κοντά στο συγκεκριμένο πεδίο, είτε ως ευρωβουλευτής, είτε ως βουλευτής, είτε ως υπουργός”.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.