Γιατί ο Τράγκας προτρέπει τη ΝΔ να κλείσει το σκάνδαλο Novartis: «Ακούστε τον “θείο”…»

Μια συμβουλή επιφύλαξε ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μέσω της ραδιοφωνικής του εκπομπής προέτρεψε την ΝΔ να κλείσει το γρηγορότερο δυνατό την υπόθεση Novartis. Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι γιατί προχώρησε σε αυτή την προτροπή, αφού όπως είπε μαθαίνει πολλές λεπτομέρειες που – όπως υπονοεί – θα φέρουν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων έκανε λόγο για λογαριασμό στην Ελβετία στο οποίο έφταναν χρήματα από τη Novartis για να πληρώνονται σπουδές γιου ενός Έλληνα πολιτικού σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ.

«Κλείστε την υπόθεση Novartis. Κλείστε την υπόθεση Novartis, ξέρω τις σας λέω, εσείς δεν ξέρετε τι κάνετε», ανέφερε ο Γιώργος Τράγκας, και πρόσθεσε:

«Πρώτον, κοντά στα Χριστούγεννα, ή λίγο μετά, θα γίνει ο συμβιβασμός της πολυεθνικής με τις αμερικανικές Αρχές, θα επιβληθεί πρόστιμο για να συνεχίσει να υπάρχει στις ΗΠΑ. Θα επιβληθεί πρόστιμο για τις βρόμικες μεθόδους της. Ο συμβιβασμός θα περιέχει την αποδοχή της χρησιμοποίησης αυτών των μεθόδων, δηλαδή ότι λάδωσε και πολιτικούς. Δεν θα προχωρήσουν σε λεπτομέρειες, η Novartis θα αποδεχθεί την ενοχή της και θα πληρώσει ανάλογο πρόστιμο», τόνισε ο δημοσιογράφος, συνεχίζοντας:

«Δεύτερον, υπάρχει δίωξη κατά του Λοβέρδου για δωροδοκία. Υπάρχει ένας λογαριασμός, τον οποίον κατέχουν οι Αμερικανοί. Πρόκειται για λογαριασμό στην Ελβετία, ο οποίος τροφοδοτούσε και πλήρωνε τις σπουδές γιου ενός Έλληνα πολιτικού σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ. Τo FBI πήγε στο πανεπιστήμιο και έψαξε για το ποιος πληρώνει τα δίδακτρα. Το πανεπιστήμιο είπε για τον λογαριασμό στην Ελβετία. Το FBI πήγε στην Ελβετία και βρήκε ότι εκεί φτάνουν χρήματα από τη Novartis».

Υπενθυμίζεται πως η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, είχε καταγγείλει πως ο αντιεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής είχε αρνηθεί να παραλάβει από τις αμερικανικές αρχές στοιχεία για λογαριασμό στην Ελβετία Έλληνα πολιτικού που εμπλέκεται στο σκάνδαλο της Novartis.

Μάλιστα, ο Γιώργος Τράγκας αναρωτήθηκε στη συνέχεια: «είναι δωροδοκία ή δεν είναι;», ενώ επαναλάμβανε συνεχώς την αρχική προτροπή του: «Κλείστε την υπόθεση Novartis. Συμβουλή του “θείου”». Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην εμπλοκή του Αντώνη Σαμαρά στην υπόθεση, αφήνοντας να εννοηθεί πως αν και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο δεν έχει ακόμη κλείσει.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.