ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ -και με περισσότερες από-151 ψήφους

 

Ιδιαίτερα σύνθετο καθίσταται το πολιτικό παιχνίδι μετά και τη «στροφή» του Ποταμιού στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και μετά την νέα παρέμβαση του Πάνου Καμμένου.

«Η Συμφωνία θα περάσει και μάλιστα με περισσότερες από 151 ψήφους» αναφέρουν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές, πλην όμως η κυβέρνηση φέρεται διατεθειμένη να περάσει από τη Βουλή την Συμφωνία των Πρεσπών ακόμα και με απλή πλειοψηφία.

Το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι το Ποτάμι, ουσιαστικά, στο πλαίσιο της συνεργασίας του-είτε προεκλογικά είτε μετεκλογικά- με τη ΝΔ, έχει αποφασίσει να μην υπερψηφίσει τη Συμφωνία και ως εκ τούτου η επίτευξη πλειοψηφίας 151 και πλέον εδρών καθίσταται από πολύ δύσκολη έως αδύνατη! Πληροφορίες ωστόσο του news24/7 αναφέρουν ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν μπορεί να αλλάξει θέση σε ένα «ταυτοτικό» για τον ίδιο πρόβλημα –άλλωστε η Συμφωνία των Πρεσπών αποτέλεσε και τον λόγο που αποχώρησε από το Κίνημα Αλλαγής- και διεκδικεί , όσο δύσκολο και αν είναι αυτό, μία «διευκρινιστική δήλωση» προκειμένου να υπερψηφίσει τη Συμφωνία.

Το παζλ συμπληρώνει και η επιθετική δήλωση του Πάνου Καμμένου την περασμένη Παρασκευή, δήλωση με την οποία ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ «σπάει» ουσιαστικά το μορατόριουμ που είχε συμφωνήσει με τον πρωθυπουργό έως τον προσεχή Μάρτιο.

Το Μέγαρο Μαξίμου αδυνατεί ακόμα να καταλήξει αν ο Π. Καμμένος θα αποχωρήσει απλώς από την κυβέρνηση ή εάν και θα υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας, καθώς κατά διαστήματα πότε υιοθετεί την μία άποψη και πότε την άλλη, ενώ φαίνεται να μην έχει καταλήξει ακόμα ούτε ο ίδιος τι θα πράξει.

Σε αυτό το πεδίο η αντιπολίτευση αρχίζει όλο και πιο έντονα να «μυρίζει» πρόωρες εκλογές ακόμα και τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο, κάτι που η κυβέρνηση διαψεύδει κατηγορηματικά.

Πηγή: https://www.news247.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.