Τη “Μαύρη Βίβλο” της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας

Τη “Μαύρη Βίβλο” της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας

Κοινωνικά δικαιώματα, εργασιακά, πελατειακό κράτος, σχέσεις με συμφέροντα, αθέτηση προεκλογικών υποσχέσεων στο επίκεντρο της αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση, ενώ από την Τετάρτη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί περιοδεία στη Δυτική Μακεδονία με στόχο και τις νέες εγγραφές στο κόμμα ενόψει του Συνεδρίου

Εντολή να καταγραφεί η “Μαύρη Βίβλος” της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έδωσε σε στελέχη της Κουμουνδούρου ο Αλέξης Τσίπρας, όπως αποκαλύπτουν σήμερα τα “Παιχνίδια Εξουσίας”.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προχωρά στην κίνηση αυτή, αν και δεν έχουν περάσει παρά τέσσερις μήνες και κάτι ημέρες από τον σχηματισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καθώς θεωρεί ότι ήδη παράγεται “αρκετό υλικό” από τα πεπραγμένα του Μαξίμου-άλλωστε, ο ίδιος είχε προειδοποιήσει από το βήμα της Βουλής, κατά την τελευταία συζήτηση, “τέρμα οι ευγένειες”.

Στο επίκεντρο της “Μαύρης Βίβλου”, που είναι άγνωστο αυτή τη στιγμή πότε θα επιλεγεί η δημοσιοποίησή της, αναμένεται να βρεθούν θέματα αιχμής, όπως τα κοινωνικά δικαιώματα, τα εργασιακά, το πελατειακό κράτος, και θα αναφέρονται σημείο προς σημείο τα “φάλτσα” -που θεωρεί η Κουμουνδούρου ότι έχουν γίνει- οι ανακολουθίες, αλλά και οι συμπεριφορές ή οι παραλείψεις. Ούτως ή άλλως στην αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν ότι έχει ήδη “παραχθεί” από την κυβέρνηση αρκετή “πρώτη ύλη”, ώστε να κλιμακωθεί και να “συνολικοποιηθεί” η αντιπολίτευση, παρ’ όλο, όπως τονίζουν, που το Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθεί να δέχεται “χείρα βοηθείας” σε κρίσιμα προβλήματα από το Κίνημα Αλλαγής. Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών της Κουμουνδούρου, δυσκολεύει κατά πολύ στην παρούσα φάση την συγκρότηση μιας αποτελεσματικότερης αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση, ταυτόχρονα όμως καθιστά τον ΣΥΡΙΖΑ ως τον κυρίαρχο αντιπολιτευτικό χώρο, γεγονός που στο μέλλον θα εντείνει τις πιέσεις και την εσωκομματική αντιπαράθεση στο Κίνημα Αλλαγής.

Ο Αλέξης Τσίπρας, πάντως, οξύνει την αντιπολίτευση και με τις περιοδείες που πραγματοποιεί, ενόψει του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ που αναμένεται να πραγματοποιηθεί λίγο πριν το Πάσχα και την εγγραφή νέων μελών στο κόμμα του. Στη Δυτική Μακεδονία που θα περιοδεύσει Τετάρτη και Πέμπτη, για παράδειγμα, αναμένεται να αναδείξει τα θέματα της ΔΕΗ (που τόσο “καίει” περιοχές όπως η Κοζάνη, η Πτολεμαΐδα και η Φλώρινα, αλλά και το “μακεδονικό”, καθώς η κυβέρνηση δηλώνει τώρα πως θα σεβαστεί και θα τιμήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, μια συμφωνία που στελέχη της, όταν η ΝΔ βρισκόταν στην αντιπολίτευση, χαρακτήριζαν ως “προδοτική”…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.