ΚΑΪΛΗ: ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΘΑ αποφασίσω για την υποψηφιότητά μου στη Θεσσαλονίκη

Μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων η Εύα Καϊλή θα δώσει την οριστική της απάντηση στο ΚΙΝ.ΑΛ για  την επίσημη πρόταση που της έκανε όπως είπε η Φώφη Γεννηματά να είναι υποψήφια για την δημαρχία της Θεσσαλονίκης.

Η ευρωβουλευτής της Ελιάς, μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1, ανέφερε ότι βρίσκεται ήδη στην Θεσσαλονίκη και είναι σε μια διαδικασία συναντήσεων και επαφών για  να δει αν μπορεί με μια καλή ομάδα να προσφέρει στην πόλη αυτά που της αξίζουν.

«Την τελική μου απόφαση θα την πάρω και θα την δημοσιοποιήσω  μετά τις γιορτές. Ειμαι  ήδη στην Θεσσαλονίκη, κάνω τις επαφές μου και μετά τις γιορτές θα δώσω την τελική μου απάντηση στο κόμμα. Χρειάζεται καλή προετοιμασία, δε χρειάζεται μια επικοινωνιακή εκμετάλλευση ενός ζητήματος που είναι πολύ σημαντικό για την πόλη. Αξίζει στην πόλη σεβασμός και πάρα πολλά και θα πρέπει κανείς να δει αν όλα αυτά μπορούν να γίνουν. Δεν είχα προετοιμαστεί για μια τέτοια πρόταση και  θα χρειαστώ λίγο χρόνο για να την επεξεργαστώ καθώς είχα στο μυαλό μου μια δεύτερη θητεία ως ευρωβουλευτής» σημείωσε η κυρία Καϊλή. 

Η Ευα Καϊλή ανέφερε ότι είναι μια μεγάλη πρόκληση ο δήμος Θεσσαλονίκης και  για το αν υπάρχουν κάποιοι που βλέπουν με κακό μάτι την υποψηφιότητα της απάντησε: 

«Η πρόταση έχει γίνει επισήμως από το κόμμα σε μένα να είμαι υποψήφια δήμαρχος. Oσοι είχαν φιλοδοξίες προφανώς και δεν την βλέπουν με καλό μάτι αλλά αυτό είναι ανθρώπινο. Σίγουρα ήθελα να συνεχίσω μια δεύτερη  θητεία στην ευρωβουλή, αλλά είναι πολύ μεγαλύτερη τιμή  η Δήμος και σίγουρα είναι πολλά αυτά που μπορείς να κάνεις. Με το αναλογικό σύστημα βέβαια ο Δήμαρχος ίσως  δεν μπορεί να κάνει όλα αυτά που θα ήθελε να κάνει γι’ αυτό και  χρειάζονται ευρύτερες συναίνεσεις και συμμαχίες και αυτός είναι ένας από τους παράγοντες που πρέπει να σκεφτώ καλύτερα».

Στην ερώτηση για το αν έχει την στήριξη του Γιάννη Μπουτάρη η κ. Καϊλή απάντησε πως η κοινωνία αποφασίζει για τους υποψήφιους και τους κρίνει και δεν χρειάζεται να υπάρχει η έγκριση από τον σημερινό δήμαρχο.  

Η Εύα Καϊλή συγκεκριμένα υποστήριξε: «Δεν έχω κάνει κουβέντα με τον κ. Μπουτάρη αλλά όταν κατέβηκε ίσως ήμουν η μόνη εκλεγμένη  βουλευτης που πραγματικά στήριξα μια προσπάθεια να φύγει ο συντηρητισμός από τη Θεσσαλονίκη και να προχωρήσουμε σε μια άλλη πιο προοδευτική  υποψηφιότητα. Έκτοτε οι σχέσεις μας ήταν πάντα πάρα πολύ καλές αλλά δε νομίζω ότι είναι απαραίτητο να εγκρίνει την υποψηφιότητα μου  ο κ. Μπουτάρης.  Ο  κόσμος αποφασίζει, η κοινωνία κρίνει, τα κόμματα προτείνουν, οι πρώην δήμαρχοι έχουν τη γνώμη τους αλλά αυτό που χρειάζεται σίγουρα είναι να λάβει κανείς υπόψη του το νέο εκλογικό σύστημα και στη δεύτερη Κυριακή να διασφαλίσει  ότι πραγματικά θα μπορεί να έχει λυμένα τα χέρια του και να κάνει κάτι για την πόλη» εξήγησε η ευρωβουλευτής της Ελιάς.

Οι άλλοι υποψήφιοι και η Συμφωνία των Πρεσπών

Η κυρία Καϊλή μίλησε με θερμά λόγια για τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας Νίκο Ταχιάο λέγοντας ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί μαζί του, ενώ για την κ. Νοτοπούλου, υποψήφια από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι δεν την γνωρίζει προσωπικά.

«Δεν είμαι συγκρουσιακή σε προσωπικό επίπεδο, είμαι σίγουρα σε πολιτικό, άρα τα ζητήματα δεν είναι προσωπικά και με αυτό το εκλογικό σύστημα αν κάτι χρειάζεται κάποιος είναι η συναίνεση. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει κανείς να έχει  καλές σχέσεις με όλους τους υποψήφιους και ένα κοινό σκοπό. Την κυρία Νοτοπούλου προσωπικά δεν την γνωρίζω. Για το κόμμα της έχω άποψη για τον τρόπο που γίνεται η επιλογή των στελεχών από τον ΣΥΡΙΖΑ, για το διχαστικό λόγο που χρησιμοποιούν τα στελέχη του, αλλά όχι για την ίδια σε προσωπικό επίπεδο. Επειδή έχω υπάρξει νέα γυναίκα στην πολιτική πιστεύω ότι όλοι έχουν τη δυνατότητα να αποδείξουν την αξία τους και το έργο που έχουν κάνει. Ο κ. Ταχιάος είναι ενας άνθρωπος καταρτισμένος, μηχανικός δεν έχει κανείς να του προσάψει κάτι. Μου  είναι συμπαθής και πιστεύω πως είναι η  ήρεμη δύναμη που θα μπορούσε να προσφέρει στην πόλη. Μία συνεργασία μαζί του θα είναι πιο εύκολη» υποστήριξε η κυρία Καϊλή.

Όσον αφορά την συμφωνία των Πρεσπών και το αν θα παίξει ρόλο στην ψήφο των Θεσσαλονικέων η στάση που κράτησε η ίδια, η Εύα Καϊλή επανέλαβε ότι η συμφωνία είναι καταστροφική.

 

Πηγή: http://www.iefimerida.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.