ΝΔ:ΕΡΧΕΤΑΙ Η «ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ» με τα σκάνδαλα του ΣΥΡΙΖΑ

Πρόκειται βεβαίως για θολές και σκοτεινές υποθέσεις που κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αλλά κανείς επί της ουσίας δεν τις έχει ελέγξει σε βάθος.

Στο στόχαστρο της ΝΔ μπαίνουν συγκεκριμένοι υπουργοί που βρίσκονται πίσω από αυτές τις υποθέσεις, αλλά και βεβαίως ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα δεν υπάρχει η δικαιολογία δεν ήξερα / δεν γνώριζα, διότι πρόκειται για υποθέσεις που αφορούν πρωτοκλασάτους υπουργούς που είναι συνομιλητές του και διαμορφώνουν στρατηγική.

Κατά περίεργο τρόπο για τις υποθέσεις αυτές δεν κινήθηκε ποτέ η Δικαιοσύνη αυτεπάγγελτα όπως κάνει με άλλα σκάνδαλα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στα μέσα ενημέρωσης.

Αντιθέτως, τα σκάνδαλα αυτά «θάφτηκαν» σε χρόνο ρεκόρ και όλοι σφυρίζουν αδιάφορα σα να μην έγιναν ποτέ.

Όπως υποστηρίζουν στην Πειραιώς, όλες αυτές οι υποθέσεις θα έρθουν μπροστά στην πολιτική ατζέντα και θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης.

Ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου και στην Κουμουνδούρου επικρατεί πανικός και τούτο διότι, όπως λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αν η ΝΔ έρθει στα πράγματα «θα μας κάτσουν όλους στο σκαμνί».

Η έκφραση αυτή είναι απολύτως αληθής και αποκαλύπτει το φόβο που υπάρχει στου κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Θα μας ταράξουν στις μηνύσεις», είναι η κοινή πεποίθηση που έχουν τα στελέχη της κυβέρνησης. 

Κωδικοποιημένα τα σκάνδαλα με τα οποία θα ξεκινήσει πογκρόμ ερωτήσεων η ΝΔ είναι τα ακόλουθα:

Διαχείριση Κονδυλίων για μεταναστευτικό

Εδώ, σύμφωνα με όσους ξέρουν πρόσωπα και καταστάσεις, έχει γίνει το μεγάλο φαγοπότι. Οι καταγγελίες για κακοδιαχείριση είχαν ήδη ξεκινήσει επί υπουργίας Μουζάλα στο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Υποτίθεται ότι η κυβέρνηση προχώρησε στην αντικατάστασή του με τον Δημήτρη Βίτσα, αλλά οι καταγγελίες παρέμειναν. Κατά περίεργο τρόπο δεν άνοιξε ρουθούνι παρά το γεγονός ότι τρομερές καταγγελίες για κατασπατάληση έκανε ο πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Υποδοχής και Ταυτοποίησης Ανδρέας Ηλιόπουλος. Ο κ. Βίτσας αντί να ελέγξει τις καταγγελίες Ηλιόπουλου, έδιωξε απλά τον βοηθό του σαν να μην τρέχει τίποτα. Στο στόχαστρο της ΝΔ έχει μπει εκτός από τον Βίτσα και τον Μουζάλα και ο Πάνος Καμμένος.

Οι καταγγελίες Καμμένου για Σόρος

Το θέμα είναι εξόχως σοβαρό, αφού για πρώτη φορά σε υπουργικό συμβούλιο, δυο κορυφαίοι υπουργοί κάνουν λόγο για χρηματισμό της κυβέρνησης από ξένους παράγοντες σε σοβαρά εθνικά θέματα και δεν ανοίγει ρουθούνι. Ο κ. Καμμένος κατηγόρησε τον τότε υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ότι παίρνει λεφτά από τον Σόρος για να διαφημίσει τη συμφωνία των Πρεσπών και δεν συγκινήθηκε κανένας. Ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε η Δικαιοσύνη, ούτε κανένας. Καμμένος και Κοτζιάς συνέχισαν τις καταγγελίες και σε δηλώσεις τους στα μέσα ενημέρωσης σα να πρόκειται για κάτι απλό.

Η θολή εξαγορά της Σκοπιανής εταιρείας από τη ΔΕΗ και ο ρόλος του Σταθάκη

Η ανεξήγητη εξαγορά από τη ΔΕΗ ζημιογόνου εταιρείας του αντιπροέδρου των Σκοπίων, στον απόηχο της Συμφωνίας των Πρεσπών. «Πέρα από τη σκοπιμότητα μιας τέτοιας επενδυτικής κίνησης, οι εύλογες ανησυχίες μας είχαν να κάνουν και με τον χρόνο επιλογής της συγκεκριμένης εξαγοράς, κατά την κορύφωση της διαπραγμάτευσης Ελλάδας και Σκοπίων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίκαιρη ερώτηση πού κατέθεσε στον αρμόδιο υπουργό, Γιώργο Σταθάκη, ο τομεάρχης της Ν.Δ., Κώστας Σκρέκας.

Το σκάνδαλο του Θριασίου Πεδίου

Η ΝΔ το χαρακτηρίζει λαμογιά του αιώνα. Η υπόθεση του Θριασίου Εμπορευματικού Κέντρου φέρνει στο προσκήνιο τον κ. Χρήστο Σπίρτζη. «Κατοχυρώνεται ο διαγωνισμός και έρχεται η κυβέρνηση διά νόμου – γιατί θα πήγαινε Κορυδαλλό αν δεν το έκανε – και αλλάζει τους όρους του διαγωνισμού», είχε αποκαλύψει από το βήμα της Βουλής ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η αμαρτωλή σύμβαση του «Ελ. Βενιζέλος»

Το εγχείρημα της παράτασης της παραχώρησης του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών Ελ. Βενιζέλος (483 εκατ. ευρώ). που εξέθεσε εκ νέου τη χώρα μας δεδομένης της παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ιδιαίτερα χαμηλό τίμημα με το οποίο θα έκλεινε το deal to οποίο οριστικοποιήθηκε στα 1,1 εκατ. Ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, καθώς και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι, σύμφωνα με τη Ν.Δ., πολλαπλώς εκτεθειμένοι και υπόλογοι. Αποφάσισαν σχεδόν να χαρίσουν το Ελ. Βενιζέλος για 20 χρόνια, αλλά έναν χρόνο μετά, ύστερα από την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το αντίτιμο τελικό υπερδιπλασιάστηκε τονίζει η Πειραιώς με τον αρμόδιο τομεάρχη Κώστα Καραμανλή να καταθέτει σχετική ερώτηση.

Το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ – Λαυρεντιάδη

Ποιοι και πώς μεθόδευσαν τη μη πληρωμή των χρεών της εταιρείας του Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ; Ισχύουν ή όχι οι καταγγελίες…

Πηγή: https://www.newsbomb.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.