Ο ντόπιοι ”Πρόθυμοι” του Σοϊμπλε και του ΔΝΤ

Το ότι η ΝΔ (υπό τη νέα της ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη) έχει αναλάβει εργολαβικά την προώθηση των απόψεων του ΔΝΤ και του Σόϊµπλε στο εσωτερικό της χώρας είναι κάτι το πανελληνίως γνωστό.
Το ότι όµως θα έφτανε η στιγµή, που αυτό το πράγµα θα το διαλαλούσε φωναχτά, θεωρώντας ότι µ’ αυτό τον τρόπο κερδίζει στην κοινωνία, είναι κάτι το ανήκουστο…
Φαίνεται ότι το κόµµα των δανειστών είναι εδώ!  Να προβάλλει το πρόγραµµά του ως σωτήριο (και πάλι), να υποστηρίζει αυτά που λέει το ΔΝΤ (όπως πάντα) και να ευελπιστεί στη µανία των Τόµσεν και Σόιµπλε εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης (µπας και καταφέρει µε ξένες πλάτες μπορέσει να εκµεταλλευτεί τυχόν εµπλοκή στη διαπραγµάτευση, που θα το φέρει στην Εξουσία)!!!
Αυτά κάνει απολύτως ξεκάθαρα και ξεδιάντροπα η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Γιατί αυτή είναι η µόνη σανίδα πολιτικής σωτηρίας που βλέπει µπροστά της.
Να κερδίσουν οι δανειστές!!!
ΟΙ ΠΡOΘΥΜΟΙ ΑΝΤΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ
Χωρίς διόλου να σκέφτονται το µετά, και θεωρώντας ότι τώρα δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα, αναφορικά µε την πολιτική τους επιβίωση (καλά το νοµίζουν αυτό), τα στελέχη της ΝΔ τις τελευταίες ηµέρες, έδωσαν κυριολεκτικά ρεσιτάλ άκρατου νέο-φιλελευθερισµού, αποκαλύπτοντας το πραγµατικό τους πρόσωπο, αναφορικά µε το πώς αντιλαµβάνονται τόσο τις ανάγκες της κοινωνίας όσο και την έννοια της διαπραγµάτευσης!
Ειδικά για το δεύτερο, πιο ξεκάθαροι δεν θα µπορούσαν να γίνουν, πραγµατικά…
Γιατί µε όλα αυτά που έχουν ήδη πει, είναι πραγµατικά απορίας άξιο, το πώς θα µπορέσουν τα γαλάζια στελέχη να πουν ξανά στον κόσµο τους, ότι εκείνοι θα διαπραγµατευθούν σκληρά µε τους δανειστές. Λογικά δεν θα µπορέσουν ποτέ να το ξανα-τολµήσουν. Αυτό το επιχείρηµα το αφήνουν συνειδητά πίσω τους, πια, οριστικά. Όµως, αυτό δεν αποτελεί σπουδαίο πρόβληµα για τη σηµερινή ηγεσία της ΝΔ, µιας και έχει ήδη πάρει τις αποφάσεις της.
Ο ΚΑΛΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ…ΣΕ ΠΟΡΝΟ ΕΚΔΟΣΗ
Πλέον, για τη νεο-γαλάζια επιχειρηµατολογία, καλή κυβέρνηση δεν είναι αυτή που κερδίζει έδαφος στη διαπραγµάτευση µε τους δανειστές (όπως θεωρούσε, µέχρι και η ακραία υποτελής κυβέρνηση Σαµαρά), αλλά αυτή που εκτελεί πειθήνια τις εντολές του ΔΝΤ και υπερασπίζεται το ρόλο του στο εσωτερικό της χώρας.
Η Σαµαρική θεωρία του «καλού µαθητή», στην πιο πορνό βερσιόν της. Που οι πρωταγωνιστές, όχι µόνο γλείφουν τους δανειστές, αλλά το ευχαριστιούνται κιόλας!
Και µετά βγαίνουν και το φωνάζουν δημόσια!!!
Επιτέλους, η εποχή που ονειρευόταν ο Αδωνις είναι εδώ!
Μπορεί να βγαίνει και να τσιρίζει υπέρ των δανειστών (και εναντίον του λαού) ελεύθερα, μιας και τον προστατεύουν αρκούντως, τόσο οι συνάδελφοί του (που τώρα υπό τη νέα ΔΝΤ-µανία τους τρέχουν να τον σιγοντάρουν), όσο και τα τηλεοπτικά κανάλια.
Και µαζί του και ο αρχηγός του, ο Κούλης, ο υπουργός των απολύσεων. Τί κόµµα θα µπορούσαν να στήσουν αυτοί οι δύο πολιτικοί Βρούτοι;  Κι’ όμως το έστησαν… 
Το κόµµα των δανειστών!!!
ΑΔΩΝΙΣ:ΘΑ ΤΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΟΛΑ
Αρχές του περασµένου Δεκεµβρίου, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης, είχε αποκαλύψει το ποια θα ήταν η κοµµατική τακτική αναφορικά µε την αξιολόγηση.
Φουλ υπέρ της νοµοθέτησης (προληπτικών – ξεπροληπτικών) µέτρων λιτότητας από τώρα! Ό,τι ακριβώς ζήτησαν μετά από την Ελλάδα οι ακραίοι των Θεσµών, δηλαδή το ΔΝΤ και ο Σόϊµπλε µε τους δορυφόρους του. Σ’ αυτό συµφώνησε εκ προοιµίου η ΝΔ.
Για την ιστορία, η τότε δήλωση του Αδωνι Γεωργιάδη στο ΣΚΑΪ ήταν έτσι ακριβώς: «Εµείς θα ψηφίσουµε όλες τις φιλελεύθερες µεταρρυθµίσεις χωρίς φόβο και χωρίς δισταγµό. Οσα ζητάει η τρόικα και άλλα τόσα που δεν µας έχουν ζητήσει, αλλά είναι απαραίτητα»!!!
Και από τότε δεν άλλαξε άποψη. Ίσα ίσα, που κατάφερε και την επέβαλε σ’ όλο το κόµµα! Και πλέον, βγαίνει και τη βροντοφωνάζει άνετος, χωρίς να αισθάνεται ότι είναι σαν τη µύγα µέσα στο γάλα (αφού κατάφερε και µαύρισε όλο το γάλα…).
«Είπατε ότι ο κ. Τσίπρας αυτά τα µέτρα στη Βουλή δεν θα τα ψηφίσει. Τείνω να πιστέψω ότι αυτό, δυστυχώς, είναι αληθές» ανέφερε πριν από λίγες µέρες σε τηλεοπτική εκποµπή ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ξεκινώντας µία από τις µυριάδες αναλύσεις του (της κακιάς ώρας), που πάντα καταλήγουν σ’ αυτά που θέλουν Σόµπλε και ΔΝΤ!
«Θα την κλείσουµε την αξιολόγηση εµείς. Θα την κλείσουµε αµέσως» δήλωσε σε άλλη του συνέντευξη στο Action 24, χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο παρερµηνείας όσον αφορά… την προθυµία του!
Ο διάλογος που ακολουθεί είναι απολύτως αποκαλυπτικός των προθέσεών του:
Αδωνις Γεωργιάδης:  Θα την κλείσουµε την αξιολόγηση εµείς. Θα την κλείσουµε αµέσως.
Δηµοσιογράφος:  Δηλαδή αν σας πουν 4,2, θα τα δεχθείτε;
Αδωνις Γεωργιάδης:  Θα την κλείσουµε αµέσως, σας είπα.
Δηµοσιογράφος:  Μα, όχι πρέπει να µας πείτε αν τοποθετείστε θετικά ή όχι απέναντι στα µέτρα που ζητάνε οι δανειστές.
Αδωνις Γεωργιάδης: Προσπαθώ να σας το πω 10 φορές. Είναι βέβαιο ότι θα την κλείσουµε αµέσως…
ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ…Ο,ΤΙ ΠΕΙ ΤΟ ΔΝΤ
«Με έχετε ακούσει ποτέ να ενοχοποιώ τις ευέλικτες µορφές απασχόλησης; Τί είµαι εγώ, ΣΥΡΙΖΑ; Να µιλάω για γαλέρες και µεσαίωνες;», αναρωτήθηκε -γεµάτος απορία- ο πρώην γαλάζιος υπουργός,  Γιάννης Βρούτσης, όταν ρωτήθηκε σχετικά στο ΣΚΑΪ.
Να σηµειώσουµε ότι αυτή τη ρητορική («γαλέρες» και «µεσαίωνας») τη χρησιµοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να σχολιάσει τις ακραίες απαιτήσεις του ΔΝΤ στα εργασιακά γενικότερα, και όχι µόνο τις ευέλικτες µορφές εργασίας, που αποτελούσαν το αντικείµενο της συγκεκριµένης αναφοράς.
Συνεπώς, το συµπέρασµα που προκύπτει από τη δήλωση (αλλά κυρίως από το ύφος του κυρίου Βρούτση, για όποιον είχε την «τύχη» να τον απολαύσει) είναι ότι αναφορικά µε τα εργασιακά, η ΝΔ θέλει ό,τι ακριβώς και το ΔΝΤ, µε το οποίο πολεµάει η κυβέρνηση. Και αυτό που κυρίως θέλει το ΔΝΤ είναι φυσικά… απολύσεις Ελλήνων!
Αλλωστε, αυτό είναι κάτι, που ο Γιάννης Βρούτσης το έχει παραδεχθεί µε παρρησία, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτο βέτο του νυν υπουργού στις οµαδικές απολύσεις»! Και ότι τις θέλει τις απολύσεις η ΝΔ.Και θα τις κάνει…
Οµως, δεν θα τις χρεωθεί αυτή… αλλά η δικαιοσύνη! Αυτό το είχατε ξανακούσει; Πάντως, αυτό βρήκε να πει ο (αθεόφοβος) διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης, όταν τον καλέσανε στο ΣΚΑΪ.
Αφού µιλούσε για ώρα, για περιττούς υπαλλήλους που υπάρχουν στον ευρύτερο δηµόσιο τοµέα, προτείνοντας τρόπους εξοικονόµησης χρηµάτων, ο κύριος Λαζαρίδης ρωτήθηκε στο τέλος, αν όλους αυτούς τους εργαζόµενους (στους οποίους ο ίδιος αναφερόταν λίγο πριν), προτίθεται να τους απολύσει η ΝΔ, αν γίνει κυβέρνηση.
Και να ποια ήταν η απάντησή του: «Νοµίζω ότι είναι πάρα πολύ απλό. Δεν θα τους απολύσουµε εµείς. Η δικαιοσύνη θα τους απολύσει.Γιατί θα χάσουν τα δικαστήρια».
Μα, τί δηµοσιογραφική οξύτητα είναι αυτή; Τι πολιτική ταλεντάρα είναι αυτός ο άνθρωπος; Γιατί δεν τον βγάζουν κάθε µέρα στο γυαλί; Άρα, ο κύριος Λαζαρίδης (που προφανώς είναι πολύ καλύτερος πολιτικός εγκέφαλος από τον προηγούµενο Λαζαρίδη του Σαµαρά, τον Χρύσανθο) βρήκε τον τρόπο, έτσι ώστε καµία κυβέρνηση  ΠΟΤΕνα µην φορτώνεται απολύσεις, ακόµη και αν πετάει στο δρόµο τους ανθρώπους κατά δεκάδες χιλιάδες! Πώς; Φορτώνοντάς τα όλα στη δικαιοσύνη! (Αδικείται ο Μακάριος…)
ΣΤΟ ΔΝΤΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ!
Από το περασµένο καλοκαίρι, οΚώστας Κυρανάκης ,µε απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ. Τι άλλο είναι ο κύριος Κυρανάκης; Πρόεδρος της Νεολαίας του ΕΛΚ (Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόµµατος) για δύο συνεχόµενες θητείες. Ως ένα ταλέντο του νέο-φιλελευθερισµού, λοιπόν δεν θα μπορούσε να πει και κάτι διαφορετικό από αυτά που είπε δηµόσια, φιλοξενούµενος στην ΕΡΤ.
Συγκεκριµένα, ο κύριος Κυρανάκης, αφού πρώτα τόνισε ότι τα οικονοµικά αποτελέσµατα της Ελλάδας «είναι άθλια», ασχέτως µε το τί δείχνουν ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ αλλά και έχουν παραδεχθεί ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ (µα, τι νέο ταλέντο είναι πάλι αυτό;), σκέφτηκε -µε το µυαλό που έχει- ότι είναι καλό να πει στους Ελληνες πως «οι Θεσµοί, φυσικά και νοιάζονται τους πολίτες. Αυτοί που δεν νοιάζονται, είναι το σύστηµα που έχει καταλάβει το Μέγαρο Μαξίµου»!!! Δηλαδή, περίπου ότι το ΔΝΤ είναι φίλοι µας! Και ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός;
Μα, η κυβέρνηση που διαπραγµατεύεται για να αποκρούσει τη λιτότητα!!!
Πραγµατικά, «έσπασε τα κοντέρ» ο Κυρανάκης.Τα «τερµάτισε» εντελώς, που λένε… Θολωµένος από την κοµµατική του πώρωση και «φτιαγµένος» να αρπάξει την ευκαιρία, να την «πέσει» στους «αριστερούς» (για να ανεβάσει µετά το βιντεάκι του στη σελίδα του, στη FB και να γιορτάζει µε τους φίλους του στο ΕΛΚ), δεν απέφυγε την παγίδα και έπεσε στη λακκούβα µε την Αδωνίλα. Ε, λοιπόν, ας ζήσει µ’ αυτήν τώρα…
Όπως άλλωστε ζει εδώ και χρόνια και οΜιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ακραιφνής -κι αυτός- οπαδός του νέο-φιλελευθερισµού, και ασφαλώς και του ΔΝΤ. Για αυτό και κατά τις τηλεοπτικές του εµφανίσεις, αναµασά πάντα αυτά που λέει το ΔΝΤ!
Συγκεκριµένα, όταν ρωτήθηκε µε ποιον συµφωνεί περισσότερο (µεταξύ των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ), εκείνος απάντησε αποστοµωτικά: «Εγώ θεωρώ ότι δεν αξιοποιήσαµε σωστά την ευκαιρία που µας δίνει το ΔΝΤ. Το δαιµονοποιούµε αυτή τη στιγµή»!!!
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ…ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ
Τα ίδια, βέβαια, λέει ακριβώς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι αποκαλυπτικές (των σκοπών του) δηλώσεις τονίστηκαν σε κυβερνητική ανακοίνωση, που κατέληγε: «Ο κ. Μητσοτάκης, ακόµα και όταν ερωτάται, αποφεύγει να απαντήσει επί της ουσίας για το αν καλεί την κυβέρνηση να δεχθεί τις παράλογες απαιτήσεις για νοµοθέτηση εκ των προτέρων µέτρων 4,5 δισ. ευρώ. Συµφωνεί, όπως πάντα, µε τις απαιτήσεις των δανειστών. Έχει κουραστεί να επαναλαµβάνει ότι ”θα δεσµευθούµε στην εφαρµογή όλων των διαρθρωτικών µεταρρυθµίσεων”».Από εκεί και πέρα, ο Θεός να φυλάει…
● Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου σταθεί και όπου βρεθεί, πάντα µιλά για «την ανάγκη διεύρυνσης της φορολογικής βάσης». Αυτό σηµαίνει πολύ απλά ότι είναι υπέρ της µείωσης του αφορολόγητου. Δηλαδή, υπέρ αυτού, που ζητά το ΔΝΤ…
● Ο Κυριάκος Μητσοτάκης µίλησε για την ανάγκη να «υπάρξει εκκαθάριση του χαρτοφυλακίου των κόκκινων δανείων». Εκκαθάριση! Δηλαδή, να βγουν στο σφυρί όλα τα σπίτια χωρίς καµία προστασία, ακόµα και της πρώτης κατοικίας! Αυτό είναι µάλλον κάτι περισσότερο από αυτά που ζητά ακόµη και το ΔΝΤ! (Τέλειος ο Κούλης;).
● Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει πάντα την ανάγκη να υπάρξει «πλήρης απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας». Δηλαδή και πάλι αυτό που ζητά το ΔΝΤ!!!
ΞΕΓΥΜΝΩΝΟΝΤΑΙΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΝΤ
Αν κανείς τώρα προσπαθήσει να συνθέσει τη συνολική εικόνα, αλήθεια τί θα δει;
Θα δει τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ (του άµεσου περιβάλλοντος του Κυριάκου) να βγαίνουν µε φόρα τις τελευταίες µέρες, για να υποστηρίξουν όσο περισσότερο µπορούν το ΔΝΤ. Και γεννάται αυτομάτως η απορία: «Μα, γιατί;»
● Γιατί δεν εκµεταλλεύονται την ασυλία που τους παρέχει η θέση της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, έτσι ώστε και να καταγγέλλουν (την κυβέρνηση) και να διατηρούν ταυτόχρονα µια (έστω υποκριτική) φιλολαϊκή στάση;
● Γιατί βγαίνουν τόσο ξεκάθαρα υπέρ του ΔΝΤ;
● Ποια αγωνία είναι αυτή που τους έχει κατακλύσει και τους ωθεί να βγαίνουν και να ξεγυµνώνονται µπροστά στον ελληνικό λαό, ως προς τις ακραίες νέο-φιλελεύθερες απόψεις τους;
Οι ερωτήσεις είναι τρεις, αλλά η απάντηση µία και µοναδική:
Η πρόθεσή τους δεν ήταν να ξεγυµνωθούν µπροστά στο λαό αλλά µπροστά στο ΔΝΤ!
Σ’ αυτό µιλούν όλοι οι στενοί συνεργάτες του Κυριάκου µε τις δηµόσιες δηλώσεις τους. Στο ΔΝΤ απευθύνονται όλοι αυτοί οι πολιτικοί άνδρες, καταθέτοντας µε τον πιο φωναχτό τρόπο… την προθυµία τους! Για να το ακούσουν και να το διαβάσουν τα στελέχη του Ταµείου, ότι στην Ελλάδα υπάρχουν «πρόθυµες δυνάµεις», σαν και του λόγου τους!
Και γιατί το κάνουν αυτό;Μα, γιατί ο Κυριάκος και οι άνθρωποί του έχουν εναποθέσει όλες τις ελπίδες τους για την εξουσία… στα χέρια των δανειστών!!! Αυτούς αγαπάνε, αυτούς εµπιστεύονται, αυτούς θέλει και ο πολιτικός τους µέντορας, Σόιµπλε, εξάλλου. Και άρα εφόσον αυτή τη στιγµή το ΔΝΤ βρίσκει αντίσταση από την ελληνική κυβέρνηση, οι εδώ εγχώριοι σύµµαχοί του, τί θα έπρεπε να κάνουν;
Μα, να το υποστηρίξουν όσο περισσότερο µπορούν, ασφαλώς!
Ετσι εξηγούνται όλα αυτά τα απίστευτα που διαβάσαµε παραπάνω…
ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Εδώ, λοιπόν, προκύπτει ένα ερώτηµα: Σε περίπτωση πολιτικής ανωµαλίας, όντως η ΝΔ -µε τη στάση που κρατά ως σήµερα- θα βρει ζωτικό χώρο στον πολιτικό διάλογο να φωνάζει στους Ελληνες, ότι επιβεβαιώθηκε.
Σε περίπτωση, όµως, που η αξιολόγηση κλείσει (που θα κλείσει), αλήθεια, η ΝΔ τί θα λέει; Ό,τι της πουν ο Τόµσεν και ο Σόιµπλε, προφανώς. Όµως, µέχρι πότε θα το κάνει αυτό; Και πόσο αξιόπιστη θα είναι στους τηλε-πεπλανηµένους ψηφοφόρους της, όταν ακόµη και το ίδιο το ΔΝΤ προβλέπει ανάπτυξη της ελληνικής οικονοµίας µέσα στο 2017, γύρω στο 3%; Τί θα τους λέει σε λίγους µήνες, που η ελληνική οικονοµία θα καταγράφει 5 και 6 τρίµηνα συνεχόµενης ανάπτυξης; (Μακάρι να ξέραµε…).
Ωστόσο, η διαχείριση της διάψευσής τους είναι το λιγότερο.  Αυτό που κυρίως θα πρέπει κάποια στιγµή να απασχολήσει σοβαρά τους επικοινωνιολόγους του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι το ενδεχόµενο να συνειδητοποιήσει ο γαλάζιος οπαδός, το τί λέει ο αρχηγός του! Γιατί µόλις ο µέσος παραδοσιακός ψηφοφόρος της ΝΔ, συνειδητοποιήσει ότι η ηγεσία του κόµµατός του, υποστηρίζει αναφανδόν το ΔΝΤ (που «ξέσκισε» µε τις µεθόδους και τα «λάθη» του την ελληνική κοινωνία), αλλά κυρίως τον Σόιµπλε, που είναι ο άνθρωπος που θέλει και επιδιώκει διαρκώς το GREXIT, τότε -κατά τη γνώµη µας- ο κόσµος της ιστορικής γαλάζιας παράταξης θα υποστεί ένα ισχυρότατο ΣΟΚ!
Γιατί ασφαλώς όσοι ψηφίζουν ΝΔ, δεν σηµαίνει ότι έχουν και τα µυαλά του Κούλη! Άσχετα, αν τώρα δηλώνουν εν δυνάµει ψηφοφόροι του.Για παράδειγµα, όσοι ψηφίζουν ΝΔ, δεν σηµαίνει ότι υποστηρίζουν τη λογική του ΔΝΤ, τα στελέχη του οποίου άλλωστε –οι Ελληνες το ακούσαμε µε τα αυτιά µας- απεργάζονται σχεδιασµούς πνιγµού της ελληνικής οικονοµίας, πέρυσι την άνοιξη! Ούτε σηµαίνει ότι είναι λάτρεις του Σόϊµπλε, που αποδεδειγµένα είναι ο άνθρωπος που ζητά και επιδιώκει το GREXIT, και µάλιστα µε τους όρους των δανειστών!
Άσχετα -αν θέλετε- µε την άποψη που έχουν για τον Τσίπρα. Μπορεί να µην πάνε στον (πρώην) αντίπαλό τους όλοι αυτοί οι άνθρωποι. Όµως, δεδοµένα δεν θα µείνουν και σε ένα κόµµα, που ταυτίζεται απολύτως µε τους ακραίους δανειστές, που πολεµούν τη χώρα!  Και αυτή είναι µια δοµική αλλαγή στη ρητορική και στη νοοτροπία της ΝΔ, που εφαρµόζεται τώρα, και που δεν έχουµε δει ακόµη τα αποτελέσµατά της.
ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΝΔ.ΤΩΡΑ ΠΙΑ… ΜΟΝΟΝΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ!
Μέχρι σήµερα, ο στρατηγικός στόχος της ΝΔ ήταν το κέντρο. Τώρα, που ο στρατηγικός στόχος της ΝΔ αλλάζει και γίνεται –και επίσηµα- η εύνοια των δανειστών, ανεξαρτήτως του πολιτικού κόστους (µόνον έτσι µπορεί να εξηγηθεί αυτή η επικοινωνιακή µαζική επίθεση αγάπης προς το ΔΝΤ, από τα γαλάζια στελέχη), έχει µεγάλο ενδιαφέρον να δούµε την αντίδραση ενός τμήματος Νεοδηµοκρατών, π.χ. των Καραµανλικών…
Τί θα κάνουν; Θα ακολουθήσουν τον Κυριάκο στο µονόδροµο κοµµατικής απαξίωσης, που διάλεξε, συµφωνώντας µε τις θεωρίες του Άδωνι; Δηλαδή υπέρ των δανειστών και κατά του λαού; Για σκεφτείτε το…
Μόλις τα συνειδητοποιήσουν όλα αυτά, λοιπόν, οι µετριοπαθείς Νεοδηµοκράτες, που ναι µεν σκέφτονται φιλελεύθερα αλλά όχι αντεθνικά, είναι δεδοµένο ότι οι συσχετισµοί θα αλλάξουν, ακόµη και στις δικές τους –µηδενικής αξιοπιστίας- δηµοσκοπήσεις. Γιατί καλλιεργώντας τα µετεµφυλιακά σύνδροµα και βασιζόµενη στην αισχρή µιντιακή προπαγάνδα, όντως µέχρι τώρα η γαλάζια ηγεσία έχει καταφέρει να συσπειρώσει γύρω της έναν κόσµο, που στις τάξεις του βρίσκεις και τον οπαδό του Άδωνι, αλλά και τον οπαδό του Καραµανλή.
Όµως, για πόσο θα µπορούσε να διατηρηθεί η ενότητα ενός τόσο ανοµοιογενούς συνόλου; Σίγουρα, όχι για πολύ…
Και το πρώτο ιδιαίτερα σοβαρό crash test, είναι τώρα πια εδώ και έχει όνοµα:
ΔΝΤ και Σόϊμπλε!!!
Η ηγεσία της ΝΔ και συγκεκριμένα ο Κυριάκος, καλεί σε προσκύνηµά τους.
Ο γαλάζιος ψηφοφόρος (με στοιχειώδη λογική) όμως, τί θα πει;

Ανεξάρτητος Έλληνας πολίτης

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.