Όλο το παρασκήνιο για το πως θα κινηθεί ο Καραμανλής στο συνέδριο της ΝΔ

Κάθε άλλο παρά εύκρατο και υγιεινό ήταν το κλίμα στη συνάντηση Κ. Καραμανλή και Κυρ. Μητσοτάκη, το πρωί της περασμένης Τετάρτης, στο γραφείο του πρώτου, επί της οδού Π. Τσαλδάρη. Αντίθετα από ό,τι έλεγαν αργότερα από την Πειραιώς, η ατμόσφαιρα ήταν βαριά. Υπήρχε ψυχρότητα.
Ο πρώην πρωθυπουργός δεν είναι σύμφωνος με τη στρατηγική που ακολουθεί ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας σε βασικά ζητήματα. Δεν είναι επίσης ικανοποιημένος με επιμέρους χειρισμούς του και όσον αφορά την επιλογή των προσώπων που έχουν τοποθετηθεί σε καίριες θέσεις στην παράταξη.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Καραμανλής είναι ενοχλημένος τις τελευταίες ημέρες με τις διαρροές, προερχόμενες από την Πειραιώς, περί αποκλεισμού από τα ψηφοδέλτια του ίδιου και του Αντ. Σαμαρά.
Ακόμη, δεν του άρεσε και ο τρόπος που ο κ. Μητσοτάκης χειρίσθηκε το ζήτημα της Ντ. Μπακογιάννη.
Στελέχη που διατηρούν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας μαζί του μεταφέρουν την απογοήτευσή του, ενώ του αποδίδουν τις χαρακτηριστικές φράσεις («το παιδί δεν μπορεί» κ.λπ.).
Ανεξάρτητα πάντως από όλα αυτά, ο κ. Καραμανλής δεν πρόκειται να κάνει ή να πει οτιδήποτε που θα δημιουργήσει πρόβλημα στον κ. Μητσοτάκη.
Όπως ακριβώς είχε πράξει και επί αρχηγίας Αντ. Σαμαρά. Λειτουργεί πρώτα απ’ όλα παραταξιακά. Εξ ου και πρόκειται να πάει στο Συνέδριο Αρχών και Θέσεων που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 16-17 Δεκεμβρίου.

ΠΑΡΟΝ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.