BREXIT: ΤΟ BACKSTOP ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να διαρκέσει «επ’ αόριστον»

H βρετανική κυβέρνηση αναγκάστηκε από το Κοινοβούλιο να παρουσιάσει τη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου Geoffrey Cox για τη συμφωνία του Brexit.

Η Βρετανία θα μπορούσε να παγιδευτεί «επ’  αόριστον» σε τελωνειακή ένωση με την Ευρωπαϊκή Ενωση, εάν οι βουλευτές της Μέι στηρίξουν τη συμφωνία με την ΕΕ, σύμφωνα με τις λεπτομέρειες της νομικής γνωμοδότησης.

H δήλωση αναφέρει ότι το αποκαλούμενο τελωνειακό backstop – ο μηχανισμός ασφαλείας που ενεργοποιείται εάν το ζήτημα των ιρλανδικών συνόρων δεν μπορεί να επιλυθεί- θα μπορούσε να διατηρηθεί «επ’ αόριστον».

«Γι’ αυτό, παρά τις δηλώσεις στο Πρωτόκολλο για μη μόνιμη εφαρμογή του, και τη σαφή πρόθεση όλων των μερών ότι πρέπει να αντικατασταθεί από εναλλακτικές, μόνιμες ρυθμίσεις, στον διεθνή νόμο, το Πρωτόκολλο θα διαρκέσει επ’  αόριστον μέχρι μία συμφωνία να το αντικαταστήσει πλήρως ή μερικώς, όπως ορίζεται».

Όπως τονίζει το Bloomberg, η νομική συμβουλή είναι πιθανό να εξοργίσει τους βουλευτές υπέρμαχους του Brexit του Συντηρητικού κόμματος και να κάνει τη συμφωνία της βρετανίδας πρωθυπουργού ακόμη πιο απίθανη να ψηφιστεί, στις 11 Δεκεμβρίου.

Πηγή: https://www.euro2day.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.