ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΣΙΠΡΑ, ΟΙ ΚΙΤΡΙΝΕΣ κάρτες των δανειστών και ο μεγάλος πονοκέφαλος

Περιοδείες αναπτέρωσης του ηθικού των ψηφοφόρων του, δημιουργίας ενός… αντιδεξιού μετώπου κι επιχείρησης πειθούς της κοινής γνώμης ότι η Ελλάδα είναι εκτός κρίσης και οι παροχές θα είναι μόνιμου χαρακτήρα, σχεδιάζει ο πρωθυπουργός. Μετά την προεκλογικού τύπου ομιλία του στην ΚΕ και την επίθεσή του στη ΝΔ (την οποία ταύτισε με το ΔΝΤ), ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινά περιοδείες με πρώτη στάση σήμερα τα Καλάβρυτα, ωστόσο, είναι εμφανές το σχέδιο που έχει χαραχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τα περιθώρια στενεύουν και η κυβέρνηση θέλει τώρα να «μετρήσει» το αντίκτυπο που έχει η πολιτική των παροχών. Αν στις δημοσκοπήσεις του Ιανουαρίου φανεί ένα μεγάλο κλείσιμο της ψαλίδας με τη ΝΔ τότε όλα τα ενδεχόμενα για το πότε θα στηθούν κάλπες είναι ανοικτά. Αν η διαφορά παραμείνει μεγάλη τότε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα λόγο να πάει σε πρόωρες εκλογές.

Όμως, ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με λουλούδια, αλλά με αγκάθια. Σήμερα γίνεται και το Eurogroup όπου θα επικυρωθεί η αναστολή της περικοπής των συντάξεων, κάτι που θα θελήσει να το «επικοινωνήσει» το Μαξίμου.

Αλλά, οι δανειστές θα ρίξουν και «κίτρινες» κάρτες για σειρά θεμάτων για την ελληνική οικονομία. Παρ’ ότι οι αξιωματούχοι της Κομισιόν είναι ιδιαίτερα χαλαροί, «φρουιζελέδες» όπως είπε και ο Τσακαλώτος, εντούτοις το καμπανάκι που θα χτυπήσει αφορά στα αναδρομικά και τις δικαστικές αποφάσεις. Την ώρα που τα δικαστήρια δικαιώνουν εργαζόμενους και συνταξιούχους και ήδη μεγάλοι δήμοι επιστρέφουν δώρα, η κυβέρνηση πρέπει να αποδείξει στους δανειστές που ανησυχούν πώς δεν θα τιναχτεί στον αέρα η οικονομία.

Υπάρχουν προσφυγές στη Δικαιοσύνη αναφορικά με τις περικοπές μισθών, δώρων και συντάξεων από το 2012 έως και το 2016, οι οποίες αν τελεσιδικήσουν θετικά απειλούν να επαναφέρουν τον προϋπολογισμό σε κατάσταση δημοσιονομικού εκτροχιασμού. Η Κομισιόν έχει διαβλέψει τον κίνδυνο αλλά η κυβέρνηση δείχνει α μην ανησυχεί ρίχνοντας στο μέλλον την καυτή πατάτα.Επίσης, οι δανειστές θα δώσουν «κάρτα» για τα κόκκινα δάνεια αλλά και για το νόμο Κατσέλη και τι θα γίνει από την 1η Ιανουαρίου. Τέλος ανησυχούν για την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο αλλά και για το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία είναι ευάλωτη σε διεθνείς αναταράξεις.Τι θα κάνει στις δημοτικές

Εκτός από τους οικονομικούς πονοκεφάλους, ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να αντιμετωπίσει και το μείζον πρόβλημα της αδυναμίας εξεύρεσης ισχυρών υποψηφιοτήτων για τις δημοτικές εκλογές. Ενώ όλοι περίμεναν ότι το Σαββατοκύριακο θα «κλειδώσει» ο υποψήφιος για την Αθήνα, τελικά φαίνεται ότι η δυστοκία είναι μεγάλη. Ο Αλέξης Τσίπρας, αν και έχει στον φάκελό του την υποψηφιότητα του υφυπουργού Εργασίας Νάσου Ηλιόπουλου, ακόμα αναζητά ένα δυνατό όνομα που θα δεχθεί να μπει στο… πολιτικό καμίνι της Αθήνας, αλλά φαίνεται να μη βρίσκει. Ο Πρωθυπουργός φέρεται ότι έκανε κρούση σε τρεις υπουργούς, ένας εκ των οποίων ήταν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, αλλά οι απαντήσεις που έλαβε δεν ήταν θετικές.

Ο χρόνος περνάει και οι εντυπώσεις που μένουν για την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να βρει υποψήφιους είναι ιδιαίτερα αρνητικές. Κάτι που θα πρέπει να λύσει ο Τσίπρας όχι μόνο για την Αθήνα αλλά και για όλη την Ελλάδα ώστε να μπει δυνατά το κόμμα στην πορεία προς τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές….

Πηγή: https://www.in.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.