ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΠ’ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της Λεμεσού

Με απεργία απαντούν στην πρόταση του Υπουργείου Μεταφορών οι εργαζόμενοι στην Εταιρεία Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού (ΕΜΕΛ). Παρά τις προσπάθειες του αρμόδιου Υπουργείου, οι εργαζόμενοι στην ΕΜΕΛ δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν αύριο σε επ’ αόριστο απεργία , όπως είχαν εξαγγείλει χθες.

Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ, η καταβολή του μισθού του Νοεμβρίου, είναι ένα μόνο από τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν οριστική επίλυση τους.

Οι εργαζόμενοι αναμένεται να συγκεντρωθούν το πρωί της Δευτέρας στο σταθμό μετεπιβίβασης στο παλιό νοσοκομείο της πόλης

Σε μια άλλη εξέλιξη, το ΔΣ της ΕΜΕΛ Λεμεσού συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα για να εξετάσει την κρίσιμη κατάσταση. Σε σχετική ανακοίνωση η εταιρεία καλωσορίζει τις προσπάθειες που γίνονται από πλευράς Υπουργείου για εξομάλυνση της κατάστασης, δηλώνει όμως ανυπέρβλητη ρευστοτική αδυναμία, να ανταποκριθεί στις χρηματικές της υποχρεώσεις.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το ΔΣ ανακοινώνει τα εξής:

1. Η ΕΜΕΛ, ως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σε ανυπέρβλητη ρευστοτική αδυναμία να ανταποκριθεί στις χρηματικές της υποχρεώσεις.

2. Η αδυναμία αυτή προέκυψε από την επιστολή που έλαβε από την Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Συγκοινωνιών στις 23/11/2018 και που μας ανακοίνωνε την άμεση αποκοπή του 50% των εισοδημάτων μας για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο.

3. Η αποκοπή αυτή είναι το πολλαπλάσιο ποσό αυτής που προκύπτει από την απόφαση των Κριτών και ασφαλώς επιφέρει, ακαριαία, τη ρευστοτική αδυναμία μας.

4. Η εταιρεία έχει αποστείλει πρόταση στο Υπουργείο Συγκοινωνιών, που αν γίνει δεκτή αποτρέπει τη ρευστοτική ανεπάρκεια της ΕΜΕΛ και δίδει χρόνο 1-2 μήνες για μόνιμη επίλυση του προβλήματος.

5. Η ΕΜΕΛ έχει, επίσης, αποστείλει στοιχεία και έγγραφα στο Υπουργείο που καταδεικνύουν σοβαρά λάθη και διορθώσεις που πρέπει να γίνουν στον υπολογισμό του κόστους της ΕΜΕΛ.

6. Η εταιρεία καλωσορίζει όλες τις προσπάθειες που γίνονται τόσο από την Υπουργό όσο και το νέο Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου για εξομάλυνση της κατάστασης και βρίσκεται σε άμεση ετοιμότητα συνεργασίας και διαλόγου για επαναφορά της υπηρεσίας στην Επαρχία Λεμεσού.

ΚΥΠΕ
02/12/2018 15:57

Νέα σύσκεψη στο YMΕE για τις μεταφορές: Τελικά δεν αναστέλλει η ΖΗΝΩΝ την λειτουργία της

Related …

Πηγή: https://hellasjournal.com

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.