ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΜΕΑ στη Θεσσαλονίκη

Στο https://www.in.gr διαβάσαμε:

Συλλαλητήριο ατόμων με αναπηρίες οργανώθηκε το πρωί στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αιτήματα ποιοτικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας και περίθαλψης για τους αναπήρους, ισότιμη πρόσβασή τους στην υγεία και στην παιδεία κι ενίσχυση στην εκπαίδευση και τις δημόσιες πολιτικές για τα ΑμεΑ.

Στο παναναπηρικό συλλαλητήριο, που διοργάνωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, συμμετείχαν άτομα με αναπηρίες κάθε κατηγορίας και συνοδοί τους, από όλη τη χώρα.

Το συλλαλητήριο χαιρέτησαν τα προεδρεία της συνομοσπονδίας και των περιφερειακών ομοσπονδιών αναπήρων, ενώ παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Χάρης Αηδονόπουλος και Δέσποινα Χαραλαμπίδου, κλιμάκιο της ΛΑΕ και ο πρώην ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμοπουλος.

«Από τη Θεσσαλονίκη στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα» είπε ο προεδρος της ΕΣΑΜΕΑ, Γιάννης Βαρδακαστάνης, τονίζοντας ότι αυτό απευθύνεται προς το σύνολο του πολιτικού κόσμου και σε όλη την κοινωνία .«Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε όλοι μαζί, με έναν αταλάντευτο και ακάματο αγώνα, να ζούμε με αξιοπρέπεια στον τόπο μας» ανέφερε.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο κ. Βαρδακαστάνης αναφέρθηκε σε επιμέρους διεκδικήσεις, όπως σταθερή χρηματοδότηση των δομών, βελτίωση των υπηρεσιών, δημόσιο πρόγραμμα αναπηρικών πολιτικών, φθηνότερα φάρμακα, κ.ά.

«Παζάρια και σκόντο στην υγεία δεν κάνουμε. Διεκδικούμε ανοιχτές δομές σε όλη τη χώρα» τόνισε ο κ. Βαρδακαστανης.

Οι συγκεντρωθέντες πραγματοποίησαν πορεία, από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, μέσω της Εγνατίας, προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.