ΠΩΣ ΕΣΤΗΣΑΝ ΤΟ «ΜΥΣΤΙΚΟ για το Κορακοχώρι»

Tο «μυστικό του Κορακοχωρίου» αναδύθηκε στα πρωτοσέλιδα την Τρίτη, 27 Νοεμβρίου, μετά την ανακοίνωση της δικογραφίας για το C4I στη Βουλή. Τρεις εφημερίδες συντονίστηκαν με έναν μοναδικό τρόπο, αποκαλύπτοντας τα κρυμμένα ίχνη της διασύνδεσης του Μιχάλη Χριστοφοράκου με τον Κώστα Σημίτη. Μόνο που αντί να αποκαλύψουν το μυστικό, απέκρυψαν την αλήθεια του Κορακοχωρίου. Η πλοκή της ιστορίας έχει κάτι καφκικό, η εκτέλεση όμως είναι καθαρά συριζαϊκή. Ιδού τι έγραψαν οι τρεις εφημερίδες:

«Δημοκρατία»: «Κρύβει μυστικά το Κορακοχώρι. Ο Χριστοφοράκος έψαχνε ελικόπτερο για να πάει (;) στο χωριό του Σημίτη. Οι σημειώσεις στο ημερολόγιο της Τσακάλου». «Προφανώς ο ειδικός εφέτης ανακριτής κάποια περίεργη συνάντηση στο χωριό του πρώην πρωθυπουργού εντόπισε στα χιλιάδων σελίδων ημερολόγια που προσκόμισε η γραμματέας του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens Κατερίνα Τσακάλου».«Καταθέσεις-φωτιά…»

«Η Εφημερίδα των Συντακτών»: «Καταθέσεις-φωτιά για την κυβέρνηση Σημίτη. Ποιους «καίνε» τα ημερολόγια της γραμματέως του ισχυρού άνδρα της γερμανικής εταιρείας». Ειδικά τονισμένο παρουσιάζεται το απόσπασμα για τη συμπληρωματική κατάθεση της Τσακάλου και τίτλο «Ο Κανελακόπουλος και το Κορακοχώρι».

«Εστία»: «Τι «δουλειά» είχε ο Χριστοφοράκος στο Κορακοχώρι, κ. Σημίτη; Δικογραφία-φωτιά στη Βουλή – 4 off shore και 15 εκατ. ευρώ μίζες για το C4I». «Στο ημερολόγιο της κυρίας Τσακάλου που κατετέθη στην Εξεταστική και πρέπει να επαναξιολογηθεί υπό το φως των νέων δεδομένων, για το έτος 2003, υπάρχουν εγγραφές για επαφές με Σημίτη – Σρέντερ και για επίσκεψη του ισχυρού άνδρα της Siemens στο Κορακοχώρι» επισημαίνει η εφημερίδα.Η Τσακάλου

Στη δικογραφία, πράγματι, περιλαμβάνεται νέα κατάθεση της Αικατερίνης Τσακάλου, γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου, στον ειδικό εφέτη ανακριτή Δημήτριο Ορφανίδη, με βάση την καταχώριση στο επαγγελματικό ημερολόγιό της, στις 4 Μαρτίου 2003, «Κορακοχώρι Ηλείας».

 

Διαβάστε περισσότερα στο Βήμα της Κυριακής…

Πηγή: https://www.in.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.