ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΣΚΑΡΙΚΑ ΦΑΒΟΡΙ: 20 ταινίες που θα ξεχωρίσουν αυτόν τον χειμώνα

Στο https://www.news247.gr διαβάσαμε:

Ο ερχόμενος κινηματογραφικός χειμώνας διαθέτει οσκαρικά φαβορί, animation για όλη την οικογένεια, πολυβραβευμένες ταινίες από τα φετινά Φεστιβάλ, μέχρι και κάποιους υπερήρωες (που συνήθως συναντάμε την άνοιξη και το καλοκαίρι).

Ρίχνουμε μια ματιά σε 20 από αυτές, χωρισμένες σε κατηγορίες.

Ο ΛΑΝΘΙΜΟΣ

Η Ευνοούμενη (The Favourite)

Η πιο προσβάσιμη δουλειά του Λάνθιμου μέχρι σήμερα τον βρίσκει να σκηνοθετεί μια ιστορία εποχής στην βασιλική αυλή της Αγγλίας των αρχών του 18ου αιώνα. Η άφιξη μιας νέας υπηρέτριας (Έμμα Στόουν) αποφασισμένης να ανέβει τα σκαλοπάτια της κοινωνικής ιεραρχίας πυροδοτεί εξελίξεις και εκκινεί ένα τρίγωνο ερωτικού πάθους και πολιτικής ισχύος ανάμεσα στην ίδια, στην Βασίλισσα Άννα (Ολίβια Κόλμαν) και την κοντινή της φίλη, Λαίδη Σάρα (Ρέιτσελ Βάις).

Η ταινία μετρά ήδη δύο βραβεία στο Φεστιβάλ Βενετίας (Γυναικείας Ερμηνείας για τον Κόλμαν και Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής για τον Λάνθιμο) και φαίνεται ως ισχυρό φαβορί μέχρι και για διψήφιο αριθμό οσκαρικών υποψηφιοτήτων. Την ταινία την παρακολουθήσαμε στην παγκόσμια πρεμιέρα της στη Βενετία από όπου και γράψαμε αναλυτικότερα τη γνώμη μας.

Κυκλοφορία: 7 Φεβρουαρίου

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ

If Beale Street Could Talk

Ο Μπάρι Τζένκινς, σκηνοθέτης του “Moonlight”, επιστρέφει 2 χρόνια μετά την πιο αξέχαστη οσκαρική βραδιά που έχουμε ζήσει διασκευάζοντας την ομώνυμη νουβέλα του Τζέιμς Μπόλντουιν. Μια νεαρή κοπέλα με την υποστήριξη της οικογένειάς της (η πάντα υποτιμημένη Ρετζίνα Κινγκ στα όρια της οσκαρικής αναγνώρισης, στο ρόλο της μητέρας) προσπαθεί να αποδείξει την αθωότητα του άδικα φυλακισμένου άντρα της λίγο πριν τη γέννηση του παιδιού τους. Ο Τζένκινς με ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στις εικόνες του και τα συναισθήματά τους, παραδίδει μια από τις ταινίες-εμπειρίες της χρονιάς. Λίγο πριν την κυκλοφορία της ταινίας στις ελληνικές αίθουσες, θα μπορέσετε να διαβάσετε όσα μας είπε σε αποκλειστική συνέντευξη ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης.

Κυκλοφορία: 21 Φεβρουαρίου

Ρόμα (Roma)

Ιστορικής σημασίας κυκλοφορία καθώς είναι η πρώτη ταινία του Netflix που κυκλοφορεί ταυτόχρονα online και σε αίθουσες. Η ήδη πολυβραβευμένη ταινία του Alfonso Cuaron (που επιστρέφει μετά το Όσκαρ Σκηνοθεσίας για το “Gravity”) αποτελεί άκρως προσωπικό πρότζεκτ του Μεξικάνου, ο οποίος ανασυστήνει με εντυπωσιακό τρόπο τις αναμνήσεις του για να αφηγηθεί την ιστορία ενός ταραχώδους έτους στη διάρκεια των ‘70s μέσα από τα μάτια της οικιακής βοηθού μιας οικογένειας. Χρυσό Λιοντάρι στη Βενετία, αναμένεται να παίξει κεντρικό ρόλο στα επερχόμενα Όσκαρ, και έχει ήδη κλειδώσει το #1 σε πάρα πολλές τοπ-10 λίστες κριτικών.

Κυκλοφορία: 13 Δεκεμβρίου

Το Βαποράκι (The Mule)

Ένας γεωπόνος βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου συλλαμβάνεται να μεταφέρει κοκαϊνη αξίας 3 εκατομμυρίων δολαρίων στο Μίσιγκαν για λογαριασμό μεξικάνικου καρτέλ. Η νέα ταινία του Κλιντ Ίστγουντ, με τον ίδιο στον πρωταγωνιστικό ρόλο, βασίζεται σε άρθρο των New York Times και στην αληθινή ιστορία που εκείνο με τη σειρά του κατέγραφε. Στην ταινία συμπρωταγωνιστεί κι ο Μπράντλεϊ Κούπερ, ο οποίος σε περίπτωση που προταθεί για Όσκαρ Β’ Αντρικού Ρόλου για το “Βαποράκι” ενδέχεται να φτάσει τις 6 προσωπικές υποψηφιότητες(!) στη φετινή τελετή, μαζί με τις 5 που αναμένεται να έχει για το “Ένα Αστέρι Γεννιέται” (Ταινία, Σκηνοθεσία, Σενάριο, Α’ Ανδρικό, Τραγούδι). Ο σπουδαίος Ίστγουντ στο μεταξύ, στα 88 του επιστρέφει μπροστά στην οθόνη 6 χρόνια μετά το “Trouble with the Curve”.

Κυκλοφορία: 3 Ιανουαρίου

Κλέφτες Καταστημάτων (Shoplifters)

Ο Χρυσός Φοίνικας των φετινών Καννών για τον μεγάλο Ιάπωνα ουμανιστή δημιουργό Χιροκάζου Κορε-έντα, για μια από τις καλύτερες ταινίες της καριέρας του (Διαβάστε τη γνώμη μας για την ταινία από τις Κάννες). Μια οικογένεια δηιουργημένη όχι βάσει DNA αλλά μέσα από ανθρώπινες συνδέσεις στο κοινωνικό περιθώριο. Η οικογένεια ζει φτωχά βασιζόμενη στη σύνταξη της γιαγιάς και στην περιστασιακή μικροληστεία κάποιου σούπερ μάρκετ. Στη διάρκεια μιας τέτοιας ληστείας ο Οσάμου Σιμπάτα κι ο γιος του, Σότα, βρίσκουν τη Γιούρι, ένα μικρό κορίτσι, μόνο του, με ενδείξεις οικογενειακής κακοποίησης. Παρά τις δυσκολίες τους, αποφασίζουν να την πάρουν μαζί τους και να την κάνουν μέλος της οικογένειάς τους. Θριαμβευτικό σινεμά της απλότητας, που έκανε πρεμιέρα στην Ελλάδα ως ταινία έναρξης του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και ανοίγει στις αίθουσες σε λίγες μέρες.

Κυκλοφορία: 6 Δεκεμβρίου

Η Άγρια Αχλαδιά (The Wild(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.