Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: KΑΚΕΚΤΥΠΟ ΤΟΥ «ΧΘΕΣ» oι πολιτικές επιλογές του Τσίπρα

Tον Αλέξη Τσίπρα δεν τον ενδιαφέρει να κυβερνήσει, αλλά να στήσει ένα δικό του κομματικό καθεστώς εντός του κράτους που θα αντέξει και μετά την εκλογική του ήττα, αναφέρει ο Βασίλης Κικίλιας.

Σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, ο  τομεάρχης Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας σημειώνει πως τον πρωθυπουργό δεν τον ενδιαφέρει το σύνολο του ελληνικού λαού, αλλά το να «μπετονάρει» μόνο τη δική του εκλογική πελατεία.

Τονίζει δε πως οι πολιτικές επιλογές του πρωθυπουργού είναι χρεοκοπημένες και αποτελούν κακέκτυπο του «χθες». Ειδικά δε σε ό,τι αφορά 10.000 νέες προσλήψεις, έναντι των 10.000 κληρικών που, όπως τονίζει, θα συνεχίσουν να πληρώνονται από το Δημόσιο, ο κ. Κικίλιας κάνει λόγο για υποκρισία και εμπαιγμό που περισσεύουν.

Ο βουλευτής της ΝΔ κάνει λόγο για δήθεν συμφωνία κυβέρνησης – Εκκλησίας, η οποία, όπως τονίζει, «κατέρρευσε μέσα σε 10 μέρες, για να αποδειχθεί από την πλευρά της κυβέρνησης ότι ήταν πρόχειρη και ανεφάρμοστη. Γιατί βασίζεται σε μια «οπορτουνιστική τακτική» και απόπειρα να εξαπατηθούν πάλι οι πολίτες. ‘Αλλωστε, το επίμαχο ζήτημα της μισθοδοσίας απορρίφθηκε ομόφωνα από το σύνολο της ιεραρχίας. Η Νέα Δημοκρατία συμφωνεί με την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, μια διαδικασία που ξεκίνησε το 2013 η κυβέρνηση Σαμαρά και τότε ο κ. Τσίπρας διαφωνούσε» δηλώνει χαρακτηριστικά.

ΣχετικαΟ Ιησούς εκτός δικαστηρίωνΟ Ιησούς εκτός δικαστηρίων

Ο κ. Κικίλιας δηλώνει πως δεν πιστεύει στις καταλήψεις στα σχολεία ως μέσο διεκδίκησης και διαμαρτυρίας επισημαίνοντας πως είναι ανέντιμο και επικίνδυνο, ο ΣΥΡΙΖΑ να ταυτίζει τους μαθητές με την ακροδεξιά.

Αναφορικά μάλιστα με τη Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζει πως οι κ.κ. Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς έβαλαν την υπογραφή τους σε μια διεθνή συμφωνία που ζημιώνει τα εθνικά μας συμφέροντα. «Έδωσαν “μακεδονική” εθνότητα και γλώσσα στα Σκόπια, ως μη όφειλαν, γιγαντώνοντας την ίδια στιγμή τον αλυτρωτισμό της γειτονικής χώρας. Η Νέα Δημοκρατία έκανε πρόταση μομφής στη Βουλή και, όπως διαβεβαίωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν πρόκειται να την ψηφίσει ούτε σε αυτή ούτε στην επόμενη Βουλή. Πιστεύω ακράδαντα ότι η θωράκιση της Ιστορίας μας, των παραδόσεών μας, όπως και της εθνικής ανεξαρτησίας και ακεραιότητάς μας, αποτελούν το νέο πατριωτισμό που διαπερνά οριζόντια την ελληνική κοινωνία. Αυτό είναι κάτι που οι κ. Τσίπρας και Καμμένος δε μπορούν ή δε θέλουν να καταλάβουν», λέει χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφορικά με τη συζήτηση περί σκανδάλων ο τομεάρχης Αμυνας της ΝΔ τονίζει πως πάγια θέση του είναι ότι όποιος έχει βάλει το δάχτυλο στο μέλι, πρέπει να υποστεί τις συνέπειες του νόμου. «Στην περίπτωση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι εμφανές ότι γίνεται προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, προκειμένου να πληγούν οι πολιτικοί της αντίπαλοι προ των εκλογών» τονίζει χαρακτηριστικά.

Πηγή: https://www.athensvoice.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.