ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ την Εκκλησία χωρίς το Πατριαρχείο

Στο https://www.athensvoice.gr διαβάσαμε:

«Με την επίσκεψή μας εδώ θέλουμε ρητά να εκφράσουμε την στήριξη μας στον οικουμενικό ρόλο του Πατριαρχείου. Ο ελληνισμός έχει ιστορικούς και διαχρονικούς δεσμούς με την Ορθοδοξία και μείζονα εθνικά θέματα συνδέονται με το Πατριαρχείο. Κατά την άποψή μας καμία συμφωνία μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον Παναγιότατο για την πρόταση μας για σύσταση ειδικής διακομματικής επιτροπής στην Βουλή που θα αναζητήσει κοινά αποδεκτές λύσεις, για τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας πάντα με σεβασμό στο διακριτό ρόλο» δήλωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά μετά την συνάντηση της με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στο Φανάρι σήμερα το πρωί.

Νωρίτερα κατά την υποδοχή στο Πατριαρχικό γραφείο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την χαρά του Πατριαρχείου για την επίσκεψη της Φώφης Γεννηματά, και έκανε αναφορά στον αείμνηστο πατέρα της Γιώργο Γεννηματά, ευχόμενος να είναι αιωνία η μνήμη του και πάντα στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας να έχει μια εξέχουσα θέση.

Η κ. Γεννηματά ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή και τα λόγια του κ. Βαρθολομαίου και συνέχισε λέγοντας πως η συγκίνηση η χαρά και η τιμή για την υποδοχή είναι μεγάλη γιατί όπως τόνισε «γνωρίζουμε καλά τον οικουμενικό ρόλο του Πατριαρχείου».

Η κ. Γεννηματά συνοδευόταν από τον Κώστα Σκανδαλίδη καθώς τον καθ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου βουλευτή του ΚΙΝΑΛ.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.