Χρυσοχοΐδης: Τον Ιούλιο μιλούσε για “πληρότητα στη διαχείριση” στη Μόρια, τώρα καταγγέλει ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ μας κληρονομησε γκούλαγκ”

Έχουν μπερδευτεί μάλλον και οι ίδιοι οι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τις αλλεπάλληλες κυβιστήσεις σε όσα θέματα υπήρξαν κεντρικά στην προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ και την ανάλογη προπαγάνδα από τα φιλικά της μέσα.

Σήμερα ήρθε η σειρά του άγρυπνου φρουρού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που έβγαλε ανακοίνωση με αφορμή τα τραγικά γεγονότα χθες στη Μόρια με τις πυρκαγιές στο ΚΥΤ και την κόντρα που ξέσπασε με το ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο που έχει χειριστεί μέχρι στιγμής η ΝΔ και η κυβέρνηση το προσφυγικό.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη λοιπόν όταν λίγες ημέρες μετά τις εκλογές του Ιουλίου είχε επισκεφτεί τη Μόρια για να κάνει αυτοψία και να ενημερωθεί για τις συνθήκες εκεί είχε δηλώσει (σύμφωνα πχ με το liberal.gr) ότι αναχωρεί “με την εντύπωση, τη θετική, που αποκόμισα από την πληρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν και διαχειρίζονται οι υπηρεσίες της χώρας το προσφυγικό πρόβλημα εδώ στο νησί”.

Σήμερα, όπου πλέον στη Μόρια έχει διπλασιαστεί ο πληθυσμός από την απουσία οργανωμένου σχεδίου διαχείρισης των αφίξεων και των ανθρώπων που διαμένουν στο ΚΥΤ από τη νέα κυβέρνηση που ήρθε για να τα αλλάξει όλα, με πρώτο και καλύτερο το αρμοδιο υπουργείο, αφού κατάργησε το Μεταναστευτικής Πoλιτικής και τις σχετικές υπηρεσίες στο αρμόδιο για την καταστολή υπουργείο, το επονομαζόμενο Προστασίας του Πολίτη, ο Μ.Χρυσοχοΐδης δήλωσε εξοργισμένος με το ΣΥΡΙΖΑ “χρειάζεται όμως ιδιαίτερο θράσος ώστε αυτοί που έφτιαξαν, παράτησαν και μας κληρονόμησαν (σσ: ίσως “κληροδότησαν”…) αυτό το γκουλάγκ να γίνονται τιμητές σε δυο μήνες” και ότι “τα στρατόπεδα, τα έφτιαξε ό ΣΥΡΙΖΑ και με κυνισμό απύθμενο τα ονόμασε δομές φιλοξενίας. Τα έφτιαξε και τα ξέχασε. Αφύλακτα, χωρίς διοίκηση, χωρίς συντήρηση, χωρίς στοιχειώδεις κανόνες συμβίωσης, τα παράτησε στο φυσικό δίκαιο ακραίων εποχών”. (ολόκληρη η δήλωση Χρυσοχοΐδη στο ethnos.gr)

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.