ΝΔ-GΑΤΕ: Είναι μόνο ο Αυγενάκης ή υπάρχει Μητσοτάκης;

Κώστας Βαξεβανης
Κάνει η ζωή παιχνίδια και η πολιτική ακόμη περισσότερα. Μία ημέρα αφότου ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαγράφει την Κατερίνα Παπακώστα για ψύλλου πήδημα και την ημέρα που καλεί την κυβέρνηση να πάρει θέση για την αυξανόμενη βία, έρχεται το δημοσίευμα του Documento. Ποιος νόμος, τάξη και ασφάλεια;
Ο Γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, ψυχή από τη ψυχή του Μητσοτάκη, σώμα από το πολιτικό του σώμα, έχει καταγραφεί από τον κοριό σε νόμιμες συνακροάσεις, να μιλά με καταδικασμένο για υπόθεση εκβιασμού (και ερευνώμενο για εμπόριο χρυσού, μαύρο χρήμα και πολλά άλλα), να του κάνει ρουσφέτια και να παίρνει και σχετικά δωράκια.
Ο Αυγενάκης και πάλι, φαίνεται στις ίδιες συνομιλίες (έτσι τουλάχιστον λέει ο φρουρός του) να είναι λεβέντης και μπεσαλής γιατί βοήθησε τον απαγωγέα του Παναγόπουλου. Άλλος νόμος και άλλη τάξη αυτή, του εγκλήματος και της διαπλοκής του. Τον Μητσοτάκη τον ενοχλούν τα Εξάρχεια και η βία αλλά όχι ότι το νούμερο δύο στο κόμμα, συνομιλεί με το πιστοποιημένο έγκλημα και μάλιστα το εξυπηρετεί;
Στις ίδιες καταγραφές, ο επικεφαλής της φρουράς της Ντόρας Μπακογιάννη, αξιωματικός της ΕΛΑΣ, συνομιλεί με την ίδια εγκληματική ομάδα για εξυπηρετήσεις που αφορούν όπλα, πινακίδες αυτοκινήτων και άλλα πολλά καλώντας μάλιστα από το πολιτικό γραφείο της Ντόρας.
Αλλά η διαπλοκή με το έγκλημα δεν τελειώνει εδώ. Η ίδια εγκληματική ομάδα, έχει επαφές με τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο, με τον οποίο φαίνεται να κάνουν συναλλαγές αγοραπωλησίας του χρυσού από την Παναγία της Τήνου και να απειλούν . Είναι η εποχή (Νοέμβριος 2015) που το HOT DOC έχει κάνει θέμα τη δραστηριότητα αυτής της ομάδας με το χρυσάφι της Τήνου και ο κοριός τους καταγράφει να λένε μεταξύ τους πως θα με σκοτώσουν, θα μου δείξουν εμένα και άλλα πολλά.
Περιέργως όμως, ενώ οι εγκληματίες αναφέρονται στις τηλεφωνικές επαφές τους με τον Δωρόθεο που φαίνεται και εντολέας τους, οι συνομιλίες του Μητροπολίτη δεν υπάρχουν στη δικογραφία. Κάποιος με λίγα λόγια έχει αφαιρέσει αυτές τις συνομιλίες. Περιέργως επίσης, ενώ έχουν καταγραφεί οι απειλές για το πρόσωπό μου, οι Υπηρεσίες που χειρίστηκαν την υπόθεση, δεν ένοιωσαν υποχρεωμένες να με ενημερώσουν. Είναι η δεύτερη φορά που ο κοριός καταγράφει εγκληματίες να περιγράφουν πώς θα με εξοντώσουν (την πρώτη φορά μιλούσαν και για τον συνάδελφο Μάκη Νοδάρο) , αλλά το επίσημο κράτος κάνει πως δεν ακούει και σε κάθε περίπτωση δεν με ενημερώνει
Αυτή η ωραία ατμόσφαιρα που αποδεικνύει πως το κράτος και παράγοντές του, αλλά κυρίως πολιτικοί και πρόσωπα της δημόσιας σφαίρας, συνθέτουν το ίδιο το έγκλημα είναι ανατριχιαστική. Το έγκλημα δεν θα υπήρχε όπως υπάρχει, αν δεν υπήρχαν αυτοί οι αφανείς στυλοβάτες και επώνυμοι συνεργάτες του.
Ας υποθέσουμε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν γνώριζε. Τώρα όμως γνωρίζει. Θα λειτουργήσει όπως στην περίπτωση της κυρίας Παπακώστα, ή θα ακολουθήσει την τακτική μπενάκης και Αυγενάκης. Αλλά τότε δικαίως θα υποθέτουμε πως στο βάθος υπάρχει και Μητσοτάκης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.