Χαμός στη ΝΔ με κορυφαίο στέλεχος να τάσσεται υπέρ του Καμμένου και κατά του Άδωνι

Nέους πονοκεφάλους στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας αλλά και ένα  νέο επεισόδιο στην εσωκομματική κόντρα της με τον Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσε η ομιλία της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνας Παπακώστα,  στην Βουλή.
Λίγες ώρες μετά την κόντρα του αντιπροέδρου του κόμματος με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας η κ. Παπακώστα, η οποία και στο παρελθόν είχε προκαλέσει εκνευρισμό στη Νέα Δημοκρατία (όταν με αφορμή την υπόθεση της εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία είχε ζητήσει την παραίτηση του κ. Γεωργιάδη από την θέση του αντιπροέδρου), επιχείρησε να υπερασπιστεί τον κ. Καμμένο, τονίζοντας πως «έγιναν προσωπικές αναφορές στον κύριο υπουργό που είναι άσχετες με το νομοσχέδιο».
Ωστόσο η κ. Παπακώστα δεν στάθηκε εκεί. Ενώ η Νέα Δημοκρατία έχει αποφασίσει να καταψηφίσει τις διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, περί σταδιοδρομίας και εξέλιξης στελεχών και οικονομικής μέριμνας και λογιστικού των ενόπλων δυνάμεων, η βουλευτής Β΄Αθήνας δήλωσε πως ορισμένες εξ αυτών κινούνται «προς την σωστή κατεύθυνση».
Μάλιστα, ο κ. Καμμένος, αποφάσισε να ανταποδώσει την στήριξη και να προσκαλέσει στο υπουργείο την κ. Παπακώστα, προκειμένου να μετέχει σε άτυπη επιτροπή με έργο την σύνταξη τροπολογίας για τις συντάξεις χηρείας συζύγων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η πρόσκληση προκάλεσε αρχικά την έντονη αντίδραση του κ. Ανδρέα Λοβέρδου ο οποίος μίλησε για πολιτική ανηθικότητα καθώς το ζήτημα των συντάξεων χηρείας έχει εγερθεί από την Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Στην συνέχεια όμως το λόγο ζήτησε και ο κ. Άδωνης Γεωργιάδης που ξεκαθάρισε «σας έχουμε κατακρίνει για το συγκεκριμένο θέμα. Το έχει κάνει και ο πρόεδρος της ΝΔ. Κανείς βουλευτής και καμία βουλευτίνα της ΝΔ δεν θα μετέχει σε δική σας επιτροπή. Αυτά είναι προβοκάτσιες του Καμμένου».
Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Παπακώστα είχε διαφοροποιηθεί και στο παρελθόν από τη θέση του κόμματος της όταν είχε πει ότι η ΝΔ έπρεπε να ψηφίσει την τροπολογία για την διανομή του μερίσματος, η οποία τελικά οδήγησε στην ρίξη με τους δανειστές, την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της β΄αξιολόγησης και στην λήψη νέων μέτρων για μετά το τέλος του μνημονίου.

mononews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.