ΣΥΡΙΖΑ: Αυτά είναι τα δύο καίρια ερωτήματα που προκύπτουν έπειτα από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

Δύο καίρια, όπως τα χαρακτηρίζει, ερωτήματα θέτει με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ για τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, η Αξιωματική Αντιπολίτευση αναφέρει ότι«μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη, με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και την ενημέρωση που έγινε από συνεργάτες της ελληνικής αποστολής, προκύπτουν δύο καίρια ερωτήματα. Πρώτον, έθεσε στον Τούρκο Πρόεδρο θέμα των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο και των παράνομων γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ; Και δεύτερον, ζήτησε τον άμεσο τερματισμό τους; Και αν ναι, τι απάντηση έλαβε;».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη, με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και την ενημέρωση που έγινε από συνεργάτες της ελληνικής αποστολής, προκύπτουν δύο καίρια ερωτήματα:

1. Έθεσε στον Τούρκο Πρόεδρο θέμα των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο και των παράνομων γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ;

2. Ζήτησε τον άμεσο τερματισμό τους; Και αν ναι, τι απάντηση έλαβε;

Στις κυβερνητικές διαρροές για τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο δεν υπάρχει ούτε μία λέξη για αυτά τα μείζονα εθνικά ζητήματα.

Πέραν αυτού, όμως, μετά από την ακύρωση της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, μίας συνάντησης που θεωρούνταν ακρογωνιαίος λίθος της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη και τη Γενική Σύνοδο του ΟΗΕ, προκύπτουν τρία ακόμη σημαντικά ερωτήματα:

1. Είχε προηγηθεί της επίσκεψης η αρμόζουσα διπλωματική προετοιμασία από την κυβέρνηση;

2. Υπήρχε τελικά προγραμματισμένη και οριστικοποιημένη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Τραμπ;

3. Η συνάντηση ακυρώθηκε ή αναβλήθηκε και θα προγραμματισθεί εκ νέου κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη;

Η εικόνα που μέχρι στιγμής διαμορφώνεται από την παρουσία του Πρωθυπουργού στη Σύνοδο των ΗΕ είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης πήγε απροετοίμαστος σε ένα ταξίδι κομβικό για τις διεθνείς σχέσεις της χώρας.

Οφείλει όμως να κατανοήσει ότι οι διεθνείς σχέσεις της χώρας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την εξαντλεί μονάχα σε διεκπεραιώσεις επικοινωνιακής πολιτικής και οικογενειακής προβολής.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.